ESP CAT/VAL
dimecres, 11 de desembre de 2019
"Res no és tan terrible"
"Res no és tan terrible"
- Per: Mateo del Blanco
23/05/2019 - 158 Visites


Fa uns dies, Rafael Santandreu, psicòleg i escriptor, presentava a Zamora el seu últim llibre "Res és tan terrible" i donava una conferència sobre la felicitat o el saber viure la vida feliçment. Va basar la seva xerrada, molt amena per cert, sobre dos verbs: renunciar i ser creatius.

Renunciar a pensaments, creences, a híper exigències que ens amarguen la vida, ens omplen de tensió, ens bloquegen i, en molts casos ens porten a la depressió. "Necessito fer això, allò altre i el de més enllà, he de ..." i si no aconsegueixo fer-ho, "no valc, no sóc ningú, sóc un fracàs".
 
En els diàlegs interns que ens muntem en la nostra ment i no en les adversitats s´hi troba la clau del nostre viure feliços. Ser creatius, és a dir, després d'un fracàs, una fallada, una porta que es tanca, no quedar-nos aquí plorant la nostra desgràcia, com un ploramiques “desgraciadets” que som. Adonar-nos, i explorar altres portes que sempre s'obren, en possibilitats de la vida, en saber gaudir de les coses que tenim i que som, de coses tan senzilles i petites com gaudir de la natura, de la primavera, el fet d'estar viu, de respirar, de tenir amics, una família, un treball.
 
És cert que de vegades la vida ens dóna unes rebolcades tremendes, ens pica, ens aclapara, i, sentir que ens faci mal, és allò més normal com a éssers humans que som, és sentir-nos vius, però, a partir d'aquí la nostra manera de pensar marca la diferència. Que ens faci mal és inevitable, que ens amargui la vida, que no ens deixi viure, el sofriment, és opcional. Depèn dels nostres pensaments, de les nostres creences, dels nostres diàlegs interns, "no és terrible?".
 
Per això és tan important tenir cura i vigilar els nostres diàlegs interns, les nostres dèries internes: "no valc, no serveixo, tot em surt malament, sempre m'equivoco ...", són com “uns cucs tèrmits” mentals que van rosegant la nostra autoestima i sumint-nos en la tristesa i la depressió. Canviar-los per pensaments positius com: "valc, serveixo, sóc capaç, faig el que puc, m´accepto com sóc i accepto les persones tal com són ..."
 
Ell, Jesús ens ho va dir clarament: "Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats i jo us faré reposar. El meu jou és suau i la meva càrrega lleugera i trobareu el repòs. ". A veure si ens ho creiem i ho practiquem. És garantia de felicitat.
Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Organitzats per l'editorial edebé, la Xarxa Espanyola d'Aprenentatge-Servei, i la fundació Educo.
Va tenir lloc en la jornada del 9 de desembre a la casa de Málaga.
9

dic

És el cinquè any del projecte de la Plataforma Social dels Salesians a Catalunya i la Fundació Joven ...
9

dic

Dins de els "Premis al Mèrit Esportiu de la Regió de Múrcia 2019?
9

dic

El Rector Major va visitar la presència salesiana per clausurar el 125è aniversari.
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Aviso Legal Política de Privacitat