ESP CAT/VAL
dimecres, 20 de novembre de 2019
Juan Bosco Sancho: “Creieu en les vostres possibilitats i en el vostre enginy”
Juan Bosco Sancho: “Creieu en les vostres possibilitats i en el vostre enginy”
- Per: Comunicació social
15/03/2019 - 153 Visites


El premi Nacional Don Bosco clausura la 32 edició en un certamen marcat per projectes que busquen repercutir positivament en el benestar i en la qualitat de vida.

Salesians Zaragoza ha celebrat el Premi Nacional Don Bosco, que ahir dijous va conéixer els projectes guanyadors de la 32 edició. L'acte va comptar amb la presència institucional de la Delegada del Govern d'Aragó, Carmen Sánchez; i pel Vicari Inspectorial Salesià, Fernando Miranda.

El saló d'actes del col·legi Salesià de Zaragoza va acollir la cerimònia del Premi Nacional Don Bosco com a colofó a dos intensos dies en què ha quedat palés una vegada més el talent, l'esforç i la capacitat innovadora de les estudiants i els estudiants i en general d'una joventut compromesa amb el canvi cap a una societat millor per a tots.


Com va expressar Juan Bosco Sancho, director de la Casa Salesians Zaragoza i president del Premi Don Bosco: “Ens sentim orgullosos d'aquesta joventut que mira amb altres ulls. Aquests premis són una experiència de convivència i una possibilitat de ser coneguts”. I dirigint-se als joves els va encoratjar a creure en les seues possibilitats i el seu enginy.


Per altra banda, Fernando Miranda, vicari inspectorial, va valorar el vessant social i humana dels projectes: “Aquests premis reconeixen als qui fan de la vida un camí més fàcil, més accessible, més segur”.


També va posar en relleu l'experiència que suposa per a tots els participants (alumnes i tutors) formar part d'aquest certamen: “Tots els projectes presentats, pel fet d'estar ací, ja són guanyadors”. “Heu viscut experiències que molts joves no tindran mai en la vida”.

Un premi repartit
Dotze han sigut els premis entregats en total, que s'han repartit per la geografia espanyola:  València, Vigo, Logronyo, Elx, Orense, i Zaragoza. 


En la 32 edició han passat a la final 35 projectes d'un total de 45 presentats. Els premis es distribueixen en diverses categories: Tecnologies industrials, Tecnologies de la informació, Ciències i Ciències de la Salut i Ciències Socials, a més dels premis de formació que atorguen: l'Escola d'Enginyeria i Arquitectura i l'Institut d'Investigació d'Enginyeria d'Aragó, la Facultat de Ciències, tots dos atorgats per la Universitat de Zaragoza; les empreses FESTO i el ROTARY CLUB. El Ministeri de Defensa atorga també un premi especial al projecte que tinga vinculació amb la seguretat i la defensa.


Un altre premi que s'ha instaurat en cada edició és el Premi “Mario Rubio”, en homenatge al salesià fundador d'aquests premis. En aquesta edició ha recaigut en Amado Franco, president de la Fundació Ibercaja, qui ha rebut el premi de mans de Pilar de Yarza, guardonada amb aquest premi en la passada edició. Molt emocionat, Amado Franco ha donat les gràcies i ha recordat una frase de Mario Rubio: “Tots portem dins un esperit emprenedor, només fa falta regar-lo”.

Projectes salesians premiats
Han sigut diversos els projectes presentats per centres educatius salesians els que han merescut el reconeixement del jurat en les diferents categories:


- Col·legi Salesià Els Boscos de Logronyo. Segon Premi en l'Àrea d'Innovació Tecnològica: Tecnologies de la informació i la comunicació, amb el projecte "BATS.Bosco ?sAutomaticTrackingSystem". Realització d'un sistema automàtic d'orientació d'una antena parabòlica cap a un satèl·lit de comunicacions concret. Aquest sistema d'orientació automàtic està pensat per a aquelles persones que no tenen una localització fixa (per exemple, autocaravanes, embarcacions, grups militars...).

- Salesians “Ntra. Sra. del Pilar” de Zaragoza. Primer premi en l'Àrea d'Investigació: Ciències (física, química, matemàtiques...), amb el projecte “Des d'Escòcia, amb energia verda”. És un projecte que sorgeix de la recuperació d'una màquina termodinàmica inventada per un escocés en el s.XIX que, descartant els combustibles fòssils, utilitzarà la font tèrmica solar per a produir energia elèctrica per a consum domèstic, sent font gratuïta, accessible a tots i d'ús portàtil.


En les categories especials, també el Col·legi Salesià Los Boscos de Logronyo ha rebut el premi atorgat pel Ministeri de Defensa amb el projecte "bYourReality".


Salesians Ntra. Sra. del Pilar ha obtingut el premi atorgat per la Facultat de Ciències amb el projecte “El supermercat a casa”.

L'empresa FESTO ha premiat a Salesians Los Boscos de Logronyo amb el projecte “Omelettic”.


Per a finalitzar l'acte, Carmen Sánchez, delegada del Govern a Aragó va clausurar l'edició i va proclamar la 33 edició amb unes paraules cap als participants: “Tots guanyadors o no han demostrat que són joves formats, que saben treballar en equip i que posen il·lusió i passió en el seu treball”.

 

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Atorgat per la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana
S'imparteixen certificats de diverses famílies professionals: informàtica, electricitat i mantenimen ...
Èxit de participació en la 33a edició del torneig de la Immaculada
En una conferència en el Col·legi Salesià Sant Joan Bosco de València sobre el quin i el com de l'ed ...
Durant l’acte, es va retre homenatge al Sr. Carles Vives, patró de la Fundació Rinaldi entre els any ...
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat