Tradicions i innovacions: Així se celebra el #NadalSalesià a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora

22 diciembre 2021

Per Manuel Serrano
 

Es nota i se sent, el #Nadalsalesià es fa present. Les cases salesianes organitzen aquests dies multitud d’iniciatives per celebrar el naixement de Jesús. Les precaucions sanitàries no impedeixen transmetre amb cada acció, amb cada gest, l’alegria i l’esperança pròpies d’aquestes dates. Per això, una vegada més, tradició i innovació van de la mà.

Un clàssic són els festivals nadalencs. Aquest any, la majoria de cases han optat per gravar-los o emetre’ls en directe per evitar aglomeracions per precaució. És el cas de les presències de Villena, Las Palmas, La Línea, Alcoi, Cádiz, Mérida, Ibi, entre altres.

La situació sanitària també ha obligat a cancel·lar el pessebre vivent a la localitat de Rota, però es van emportar els càntics dels pastors a les aules. En altres cases, ho han mantingut, com és el cas de Córdoba, Cádiz, Linares o Sabadell. El pessebre s’arma a tot arreu, però en alguns llocs crida molt l’atenció. A Sant Boi de Llobregat, els alumnes d’Infantil i Primària elaboren els seus propis pessebres per participar al concurs ‘Fem el Pessebre’, organitzat per l’associació ‘Pessebristes Sant Boi’. També a Girona van tenir ocasió de visitar el Pessebre de la Parròquia de Santa Eugènia i veure de primera mà tots els detalls del naixement.

Les escoles intenten incentivar la creativitat de l’alumnat a través de diferents iniciatives. Cases com La Orotava, Badajoz, Úbeda, Elx, Las Palmas, Triana o Ibi organitzen un concurs de postals nadalenques. En el cas de la casa alacantina, la postal guanyadora és utilitzada pel centre per felicitar el Nadal. També s’han pogut veure nombrosos vídeos amb missatges de felicitació, com a les cases de Trinidad, Huesca, La Orotava i La Cuesta, que han estat tendències a les diferents xarxes socials i grups de comunicació.

Postals nadalenques i fotografies per al record. Un exemple es pot veure a Cabezo de Torres on la recepcionista del centre ha preparat un photocall nadalenc perquè alumnes i familiars puguin fotografiar-se i aparèixer a les xarxes socials. Aquesta estampa és típica al costat de les fotos amb motius nadalencs amb el pessebre de la casa o amb el concurs de decoració nadalenca a les instal·lacions del centre juvenil o del col·legi, com el cas de Badalona, a més de contacontes com el desenvolupat a Alcoi Joan XIII.

La música no falta a aquestes celebracions nadalenques. La coral Xaragall, del col·legi de Rocafort, organitza un concert de Nadal per aconseguir fons per ajudar en els projectes de menjadors socials de la Fundació Magone. A València també es va celebrar el «Concert de Nadal de la Coral Salesians Sant Joan Bosco» i a Utrera, a més de la Nadala, van recuperar el tradicional Pregó de Nadal en la seva XLVI edició.

Els Reis Mags tampoc no es volen perdre el #NadalSalesià. Ses Majestats han estat convidades per l’AMPA al col·legi d’Úbeda i es van aturar cara a cara a l’Alhambra de Granada per sorprendre els nens de la Casa Hogar Madre Teresa. També han passat per altres ciutats un Patge Reial a recollir les cartes dels infants. En el cas de Huesca o Utrera, deleguen als alumnes de Batxillerat per comprar els regals dels nens en risc d’exclusió del Projecte Oberti. També a Barcelona els alumnes de Sarrià d’Atenció a la dependència van fer manualitats juntament amb l’Associació Ajuda.

L’esport té el seu espai aquests dies. L’alumnat del centre de Ciutadella tindrà l’ocasió de vibrar amb l’esport de la mà del Club Bàsquet Boscos Ciutadella de la localitat menorquina.

L’eix central d’aquests dies són les celebracions religioses. A les escoles de Las Palmas, La Cuesta i Úbeda o a les Parròquies San Juan Bosco de Triana i València, els alumnes van tenir ocasió de portar una figura del Nen Jesús perquè fos beneïda. La tradicional Missa del Gall serà un dels moments més especials.

A les cases salesianes s’espera amb il·lusió el Nadal per celebrar que el Naixement de Jesús apassionats per la vida i moguts per l’esperança.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...