Salesians Jaén clausura els actes del seu cinquantenari

27 septiembre 2021

Por Ideal Jaén | R. I.

L’Obra Salesiana va clausurar els actes del seu cinquantenari a Jaén, amb l’assistència de l’alcalde, Julio Millán, i de la regidora de Polítiques Socials, Ángeles Díaz, D. Amadeo Rodríguez, bisbe de la Diòcesi, i Fernando Miranda, vicari de la Inspectoria Maria Auxiliadora. Va ser al Teatre  Darymeliai i va servir per reconèixer les institucions, entitats i col·lectius que en aquest mig segle han col·laborat amb els Salesians a Jaén: l’Ajuntament, la Diputació, la Universitat, Germans Maristes, PASSO, el CEIP Santo Domingo o la Diòcesis de Jaén

L’alcalde va felicitar aquesta «família» inspirada en Don Bosco per la «perdurabilitat del seu treball» i els va agrair «de cor» la seva «humilitat, proximitat, treball silenciós i efectiu, dedicació, desvetllaments i forta implicació social». Virtuts, va afegir, que tenen la seva màxima expressió en el Polígon El Valle, on desenvolupen un important paper en l’objectiu d’aconseguir la plena cohesió social, a través de Fundació Don Bosco i la parròquia de Maria Auxiliadora, i amb figures clau com el sacerdot José González.

«He tingut la sort – va dir – de conèixer molt de prop l’activitat desenvolupada, amb nens, nenes i joves, també amb famílies i persones a l’atur», i va assenyalar que la seva tasca es nota en tota la ciutat i com la important presència dels Salesians amb els seus diferents moviments associatius i el compromís amb els barris van ser llavor de moltes altres associacions que en punts com Santa Isabel o el casc històric van replicar el seu treball.

Una llavor que Millán va reconèixer que va calar en ell. D’aquí que l’ara alcalde desitgi «com a mínim uns 50 anys més de presència salesiana» per, d’aquesta manera, «comptar amb un aliat en aquesta dura tasca d’igualar, d’equilibrar socialment, de donar oportunitats més enllà de l’auxili a joves , dones o desocupats ».

 

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...