Les cases salesianes celebren el Dia del Llibre cedint el protagonisme als més joves

23 abril 2021

Per Salesians Comunicació. 

​»Qui regala un bon llibre, encara que no tingués més mèrit que haver suscitat un bon pensament, ja ha guanyat un mèrit incomparable davant Déu». Així ho deia Don Bosco i així es fa realitat a cada casa salesiana al viure amb especial il·lusió el tradicional dia del llibre. Celebrat cada 23 d’abril a nivell mundial amb l’objectiu de fomentar la lectura, com a suport a la indústria editorial i per la protecció de la propietat intel·lectual per mitjà de dret d’autor, els centres salesians s’inunden de paraules, de narracions escrites des del cor i d’un alumnat que somia amb submergir-se una mica més en el meravellós món de la lectura.

Aquesta celebració internacional, promoguda per la UNESCO des de 1988, és un dia simbòlic per a la literatura mundial al commemorar la defunció d’autors com Cervantes i Shakespeare.

A través de diferents activitats a l’alumnat dels centres salesians han pogut descobrir el plaer de la lectura i a valorar les irreemplaçables contribucions d’aquells qui han impulsat el progrés social i cultural de la humanitat.

 

Salesians Huelva ha realitzat durant el matí una Lectura Compartida en la qual alumnes i professors de Secundària han llegit diversos fragments de diferents obres mestres de la literatura universal. D’altra banda, a Salesians Cabezo de Torres, els alumnes estan vivint una emocionant aventura de la mà de El Quijote durant tot el curs en totes les etapes educatives.

 

Per la seva banda, els alumnes de Borriana han tingut l’oportunitat de dialogar en directe amb l’autora de la novel·la juvenil ‘Mentira’, Care Santos. A Salesians Alcalá de Guadaíra i Salesians Montilla dedicaran una setmana completa a celebrar la seva aposta per promocionar l’interès per la lectura, la literatura i la divulgació en els diferents àmbits de coneixement.

 

Els més petits de Salesians Rota durant aquesta «Setmana del Llibre» han creat un conte col·laboratiu en l’etapa d’Educació Primària titulat ‘Mi amigo Pedro’. A Alacant, els alumnes de cinquè de Primària en aquesta setmana del llibre, han realitzat diferents entrevistes i resenyes de llibres llegits amb un resultat magnífic i molt enriquidor.

Des d’Utrera els propis alumnes han protagonitzat un vídeo on apareixen grans escriptors fins i tot de la localitat amb Don Serafín o Joaquín Álvarez Quintero. A Sant Antoni Abat de València s’ha dut a terme l’activitat ‘Padrinos lectores’ que ha tingut diversos moments durant el curs i que culmirá al maig protagonitzada pels alumnes de tercer de Secundària cap als més petits de Primària.

D’altra banda, les editorials Edebé i CCS han animat a la celebració d’aquest dia, emmarcat també en la diada de Sant Jordi. Per la seva part Edebé, de la mà de diferents autors, ha compartit una felicitació dirigida als seus lectors.»Amb la força que ens ha infós la certesa que llegir beneficia la salut i que els llibres han estat els grans companys d’enguany de pandèmia, amb motiu del Dia del Llibre sortim de nou a la trobada dels lectors a les places de moltes localitats «, compartien.» Us convidem a celebrar la festa amb els nostres autors i il·lustradors de llibres infantils! «, feien extensible a la seva invitació.

També et pot interessar …