Els Salesians Cooperadors de la Província Maria Auxiliadora celebren el seu Congrés Provincial

13 septiembre 2021

Els Consells Locals dels centres de Salesians Cooperadors de la Província Maria Auxiliadora (integrada pels centres d’Andalusia, Extremadura i Canàries) van assistir a la Casa Salesiana de la​ Trinidad de Sevilla el passat dissabte 11 de setembre per celebrar el seu Congrés triennal. Aquest any per motius de la pandèmia no es va celebrar l’Assemblea tradicional.

140 consellers congressistes es van reunir, amb totes les mesures sanitàries COVID-19 pertinents, per a triar un nou Consell Provincial després de dos anys en què no s’han pogut celebrar trobades. Cada trienni, els consells locals es reuneixen per elegir les persones que prestaran un servei d’animació i acompanyament a la província.

El Congrés, al qual estaven convocats tots els consells locals dels 34 centres que configuren la Província, va començar amb l’acollida i acreditació dels congressistes i un petit moment de benvinguda a càrrec de Miguel Canino SDB, nou director de la casa i les salutacions de Raúl Fernández (Conseller Regional), Luis Fernando Álvarez (Delegat de Família Salesiana), Sor Isabel Pérez (Vicària Inspectorial), Sor Blanqui (Nova Delegada), Sor Luisa Lagares i Marco Vázquez delegats provincials.

En primer lloc es va presentar l’Informe del coordinador provincial sobre el trienni 2018-2021.

El Congrés Provincial va concloure amb una Eucaristia d’Acció de Gràcies, que es va celebrar a la Basílica de Maria Auxiliadora de la Casa de la Trinidad, moment en el qual tots els membres del consell sortint que, al complir sis anys de servei i no poder ser de nou elegits, es van acomiadar i van agrair a Déu el regal de servir els altres. Rocío del Nido Lucas va ser nomenada com a Coordinadora Provincial prenent d’aquesta manera el relleu de José Ramón Alcalá Zamora a qui se li va agrair el lliurament dels últims 6 anys de servei.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.