Els consells de família salesiana segueixen treballant incansablement a tot el territori inspectorial

2 octubre 2020

Per Família Salesiana

En reunions telemàtiques el nou delegat de Família Salesiana, Luis Fernando Álvarez, anima a seguir la feina amb il·lusió.

Reflexió: «Al costat dels laics en la missió i la formació»

Diumenge passat, 27 de setembre es va reunir a la tarda i en format virtual el consell de la FASA de la zona nord, el primer d’aquest nou curs.

Van assistir les 2 persones representants de cadascuna de les 7 branques de la Família Salesiana presents en aquesta zona. També es van fer presents D. Joan Lluís Playà, des de Roma, Delegat del Rector Major per a la Família Salesiana i D. Luis Fernando Álvarez, delegat inspectorial.

La trobada va ser coordinada per Josep Mascaró i conduïda telemàticament per Joan Yebras, membre dels antics alumnes.

Com tema de formació es va comentar el punt VI de les “Propostes Programàtiques del Rector Major” al final del recent Capítol General 28: “Al costat dels laics en la missió i la formació.” I com tema d’informació, es van presentar els “Objectius Inspectoriales 2020-21”.

El treball proposat va versar sobre la Festa Fasa 2020 del mes de març passat que va haver de ser anul·lada per causa de la pandèmia i es va fer una primera aproximació sobre què caldria fer aquest any 2021. Es va coincidir en què no seria bo no fer res i que allò que es fes, que fos en format virtual. D’aquesta manera es va proposar que cada grup de la FASA estudiés en una de les seves reunions una proposta concreta per a ser presentada a la següent reunió (21 de novembre).

S’agraeix el treball fet i, de manera especial, la presència de D. Joan Lluís i la de D. Luís Fernando així com les seves orientacions en l’animació de la Família Salesiana.

Generositat per assumir compromisos i responsabilitats

D’altra banda, el dissabte 5 de setembre va tenir lloc la primera reunió del present curs 2020-2021 del Consell de la Família Salesiana de Sevilla.

Amb la salutació i benvinguda de Luis Fernando, que es va estrenar en aquesta reunió com a delegat inspectorial de Família Salesiana, va començar la posada en comú d’informacions en els diversos grups per donar pas al tema central de la reunió: la preparació de la trobada de centres locals de tots els grups de Família Salesiana.

«Cal deixar constància del bon esperit amb què desenvolupem la nostra feina, l’excel·lent grau de participació de tots els membres del consell, la facilitat amb que anaven sorgint les aportacions i la generositat per assumir compromisos i responsabilitats. Estava clar, a més, que els presents havíem de convertir-nos en portaveus i transmissors de les iniciatives i la tasques concretes i pràctiques que cada consell local aportarà el dia de la Trobada dels consells locals. Som u, o sigui una única família unida, que treballa, pensa, diu i evangelitza unida. «, compartien després de la celebració de la mateixa.

A la trobada van assistir-hi els següents membres del consell:José Ramón Alcalá – Zamora y Pérez, coordinador provincial ASSCC, Diego Aragón Yuste, president de la Federación de Antiguos Alumnos y Alumnas de Don Bosco de María Auxiliadora, Sor Luisa Lagares Cantero, delegada provincial  ASSCC, José Antonio Perdigones Bautista, delegat de les Hermandades Salesianas, Sor Cristina Fumero, delegada pel consell provincial de HDB, Marco Antonio Vázquez Fernández, delegat provincial ASSCC i HDB, Sor Ana Linares, assistent espiritual inspectorial d’ ADMA, Juan Manuel Melgar González, assistent espiritual inspectorial ADMA, Vicente i Mari Tere, coordinadors provincials de HDB, Obdulia Susín, Voluntària de Don Bosco, Juan Manuel León, de las Hermandades Salesianas, María Marvizón, Presidenta d’Antics Alumnes de les FMA, María José Bernal, presidenta inspectorial d’ADMA, i Luis Fernando Álvarez González, delegat inspectorial de Família Salesiana. En aquesta sessió no van poder fer-se presents Sor Mª Isabel Pérez, delegada inspectorial  ASSCC, Sor Micaela Nieto, delegada d’Antics Alumnes de la HMA i Miguel Ángel Álvarez Paulino, delegat per a la Federación de Antiguos Alumnos y Alumnas de Don Bosco «María Auxiliadora» de Sevilla.

Som sembradors d’esperança
D’altra banda, durant la reunió de l’consell de la família salesiana per Saragossa, Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia celebrada el 19 de setembre passat es va aprofundir en la proposta de l’Rector Major per les estrenes 2021, sota el lema: Ens mou l’esperança: «Vull fer noves totes les coses» (Ap 21,5).

També hi va haver ocasió de conèixer l’estat dels diferents grups i compartir l’evolució de la campanya Som Un per a aquest curs 2020/2021. A més els participants van poder acostar-se a la nova realitat de Bosco Global, ONGD salesiana que avança en el seu camí com a element de la pastoral inspectorial.

En la trobada van estar presents Asun Carreres (FMA), Eduardo Arduña (SDB delegat AA.AA zona centre), Ángel Nieto (SSCC), Agustín Carbonell (DDB delegat ADMA zona centre) i José Luis Navarro (SDB delegat SS .CC. zona centre i Coordinador FASA zona centre)

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...