El salesià Walter Guillén Soto nomenat bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi metropolitana de Tegucigalpa (Hondures)

14 noviembre 2020

El Sant Pare ha nomenat bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi metropolitana de Tegucigalpa (Hondures) al salesià Walter Guillén Soto, fins ara rector del Santuario Nacional de la Juventud San Juan Bosco a Tegucigalpa, assignant-li la seu titular de Nasbinca. Aquest nomenament s’uneix també al del Rev.Teodoro Gómez Rivera, del clergat de la diòcesi de Choluteca (Hondures), fins ara vicari general i vicari episcopal de la pastoral, assignant-li la seu titular de Castello di Tatroporto.

 

S.E. Mons. Walter Guillén Soto va néixer el 6 de desembre de 1961 a San Pedro Sula (Honduras). Va obtenir la llicenciatura en Teologia a la Universidad Francisco Marroquín de Guatemala, la llicenciatura en Pedagogia i Ciències de l’Educació a la Universidad Don Bosco de San Salvador i el doctorat en Educació i Ciències Pedagògiques a la Universidad de Santiago de Compostela (Espanya).

Va fer la seva professió religiosa com a salesià de Don Bosco el 6 de juny de 1986 i va rebre l’ordenació sacerdotal el 5 de novembre de 1988.

Ha ocupat els següents càrrecs: director acadèmic del Instituto San Miguel de Tegucigalpa, director del Instituto Teológico Archidiócesano de Tegucigalpa, director del Instituto Ricaldone de San Salvador, director del Colegio Don Bosco de San José (Costa Rica), director del Instituto Técnico Don Bosco de Panamá, director del Instituto Tecnológico Don Bosco AC de Saltillo (México), secretari especial de l’arquebisbe de Tegucigalpa (Honduras). Fins ara ha estat: des de 2017, rector del Santuario de San Juan Bosco a Tegucigalpa i des de 2018 capellà general de la Universidad Católica de Honduras. També ha estat president de la Federación Católica de Panamá i president de la Confederación Interamericana de Educación Católica (CIEC).

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...