El dia de Ramón, Sergi, Jesús Mª i Bienvenu

5 junio 2021

Per Salesians Comunicació

Aquest dissabte 5 de juny va arribar la primera gran cita vocacional per als Salesians a aquest mes: la celebració d’una ordenació sacerdotal y tres ordenacions diaconals al Santuari de Maria Auxiliadora de Madrid que acollia de nou una cerimònia significativa després de la seva recent restauració.

Ramón Ariza, pertanyent a la Inspectoria Santiago el Mayor, va ser ordenat prevere. Per la seva banda, van rebre l’ordre del diaconat Bienvenu-Martial Yalassime (Visitaduria Àfrica Tropical Equatorial), Jesús María Ortega i Sergi Moreno (Tots dos de la Inspectoria Maria Auxiliadora). Els quatre van ser ordenats amb la pregària i la imposició de mans del cardenal arquebisbe de Madrid, Mons. Carlos Osoro. Concelebraran, entre d’altres, els tres provincials de les inspectories de l’origen dels quatre joves: Fernando García (SSM), Ángel Asurmendi (SMX) i Alphonse Owoudou (ATE).

El canal de YouTube dels Salesians a Espanya va retransmetre en directe la celebració de les ordenacions.

 

Sobre els ordenats

Ramón Ariza és natural de Fuenlabrada (Madrid). Durant la seva adolescència i joventut, va formar part de la Casa Salesiana del barri de El Naranjo, pertanyent al Centre Juvenil Naranjoven. El seu recorregut salesià l’ha portat per les cases de Carabanchel a Madrid – prenoviciat-; Granada -noviciat-; Burgos -postnoviciat-; Arévalo -tirocinni-; i Atocha a Madrid -Teologat-. A més, la seva tasca pastoral ha estat lligada, de diferents maneres, als centres juvenils del Col·legi Juan XXIII (Granada) i de les Salesianes (Burgos), així com dels centres madrilenys de Parla, Atocha, Estrecho i Domingo Savio. Actualment exerceix la tasca d’animació pastoral de la casa salesiana de Guadalajara.

Bienvenu-Martial Yalassime és natural de la República Centreafricana. Durant la seva vida, ha estat lligat a la Casa Salesiana de Damala, a Bangui, capital de Centreàfrica. Va fer el seu noviciat a Gbodjome (Togo), els estudis de filosofia a Lome (Togo) i el tirocinni a Malabo (Guinea Equatorial). Actualment resideix en el teologat de Madrid, on ha col·laborat pastoralment amb les cases salesianes de Parla i Atocha.

Jesús María Ortega és natural de Nueva Carteya, província de Córdoba. Va fer el seu prenoviciat a Cádiz, el noviciat a Genzano di Roma (Italia), els estudis de filosofia a Granada i el tirocinni a Antequera. Actualment resideix en el teologat de Madrid, on ha col·laborat pastoralment amb les Cases d’Atocha i Alcalá de Henares.

Sergi Moreno va néixer a Barcelona. És antic alumne de Salesians Sarrià i animador de CJ i IEF en diferents obres (Martí Codolar, Don Bosco – Navas, de Barcelona). Va fer el prenoviciat a Salesians Rocafort (Barcelona); el noviciat a Granada; i els estudis de filosofia a Burgos i Ciutat Meridiana (Barcelona). El tirocinni el va realitzar a Sant Boi de Llobregat – Sant Vicenç dels Horts (2013-2016) i a La Mina (Sant Adrià de Besòs, 2016-2018). El 2018 va començar els seus estudis de teologia a Madrid, on ha col·laborat pastoralment en el Projecte Casa Garelli de la Federació Pinardi, a la Parròquia San Milláni San Cayetano i, en l’actualitat, a Salesians Fuenlabrada.

 

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...