El “Colegio Mayor San Juan Bosco” de Sevilla recull el premi Manuel Sales i Ferré

18 octubre 2021

Pel “Colegio Mayor San Juan Bosco”.

Amb motiu del 75è aniversari del “Colegio Mayor San Juan Bosco”, que es va celebrar en el curs 2019-2020, l’Ateneu de Sevilla concedí el premi Manuel Sales i Ferré amb el que es reconeixen “els mèrits i serveis excepcionals prestats per aquelles persones i institucions que s’hagin destacat en pro de la cultura”. Com no es pogué lliurar en el seu moment per la pandèmia, aquest lliurament es farà el proper dimarts 26 d’octubre, a les 19:30 h., en el mateix Ateneu en un homenatge obert a tothom qui hi desitgi participar.

L’acte consistirà en unes paraules de benvinguda, una laudatio del “Colegio Mayor” i el lliurament del premi, una estatueta de la figura de Palas Atenea.

Una casa amb més de 75 anys d’història.
Des de l’any 1943 la Congregació dels Salesians de Sant Joan Bosco no ha deixat d’acompanyar els universitaris a Sevilla a través de la seva “Casa” amb un primer grup d’universitaris que van viure a la casa salesiana de Sant Benet de Calatrava en el centre de Sevilla mentre es construïa l’edifici actual al costat del carrer Arroyo. La paraula “Casa” no és un recurs metafòric pels Salesians. Dir “Casa” fa referència a l’ambient especial i a l’estil educatiu que caracteritza la seva tasca.

Els Salesians segueixen avui endavant en el seu treball d’ “acompanyar” i d’afavorir el desenvolupament integral dels universitaris amb la finalitat de seguir, fidel als seus orígens, millorant la societat mitjançant la seva dedicació educativa i evangelitzadora de la joventut. Tots els anys, a l’inicio del curs acadèmic, s’obre el “Colegio Mayor San Juan Bosco” a més d’un centenar d’universitaris disposats a viure una experiència de formació, d’amistat i de companyonia. Els Salesians fan any rere any tot el possible perquè es compleixin els objectius educatius i pastorals de la seva missió amb els joves: formar bons cristians i honrats ciutadans mitjançant una metodologia pròpia anomenada “Sistema Preventiu”.

A lo llarg de les seves set dècades d’existència, el “Mayor San Juan Bosco” ha contribuït a enriquir la vida política, acadèmica, religiosa, cultural i social amb els seus antics col·legials que han ocupat llocs de màxima responsabilitat. Ells són el signe evident dels valors personificats que Sant Joan Bosco va treballar amb els joves i que els seus Salesians segueixen desenvolupant.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...