El claustre de professors de Salesians Las Palmas realitza una etapa del camí insular de Sant Jaume

14 julio 2021

Per: Josep Lluís Burguera

El complicat curs acadèmic 2020-2021 no va poder tenir millor final que la peregrinació jacobea d’un nombrós grup de professors de l’escola salesiana de Las Palmas: un trajecte des de Monte Pavón a Gáldar, recorregut en el matí de l’1 de juliol.

Tot el claustre de professors de l’escola salesiana estava convocat per reunir-se a Gáldar i passar un matí de convivència i inequívoc ambient d’Any Sant. El grup més nombrós, uns quaranta, va optar per caminar els gairebé catorze quilòmetres de descens pel camí insular de Sant Jaume entre Monte Pavón i la ciutat illenca del temple a l’Apòstol.

Va ser una caminada exigent però portada amb enteresa per tots els participants: hi va haver temps per a resar, conviure i xerrar, i també per admirar els extraordinaris paisatges del nord de Gran Canària: els seus prats i turons, el mar de núvols sobre l’oceà, l’alba i la inconfusible silueta del Teide a ponent.

Ja a la ciutat, engalanada per aquest Any Sant, les fotos de família davant de la porta santa oberta en aquest Xacobeo i després, l’Eucaristia presidida pel director, Carmelo Pulido. En la seva homilia va recordar que el camí és la metàfora de la vida i que avui dia hi ha molts camins, de manera que cadascú ha de recórrer el seu, traçar-se una meta i ser fidel a ella.

«El curs que ara acabem -va dir el director- ha estat un camí difícil, una aventura incerta, diferent. Que Jaume ens segueixi ajudant a perseverar i que Maria Auxiliadora ens segueixi acompanyant «. Va tenir també unes paraules d’agraïment per al grup de professors que marxen. Es tanca així un curs escolar inoblidable.

També et pot interessar …