El Bisbe de Córdoba proposa com a model per als joves l’amor i la fe de Bartolomé Blanco

9 noviembre 2020

El passat divendres 6 de novembre no tocava veure un famós, ni fer-se una foto amb el cantant de moda; tampoc veure la pel·lícula més taquillera … Era el dia de mirar, recordar, sentir la figura i vida de Bartolomé Blanco i comprovar que és més fort que la mort.

Un veí de Pozoblanco, un jove normal, amb parella, projectes,  família i amics que, al proclamar-se cristià, per seguir afirmant que Crist és el seu Rei i per seguir la seva fe, li va costar la vida. El mateix que a Teresa Cejudo, mare, catequista, dona de caritat; també a don Antonio Rodríguez, el Rector de Santa Catalina i antic alumne de Salesians Utrera.

El bisbe de Córdoba, monsenyor Demetrio Fernández, va presidir una celebració a la casa salesiana a la que va proposar amb força i profunditat la santedat valenta i senzilla dels beats màrtirs de Pozoblanco; i especialment va proposar al bon grup de joves que van resar davant seu, i que van animar la celebració amb els seus cants, les seves monicions i detalls, que atenguessin a l’amor fet fe i vida de Bartolomé Blanco. Els va proposar viure amb passió i decisió, com ell, amb la seva vida en plenitud, lluny de posicionaments que els despersonalitzen, fermament arrelats en la fe, com Bartolomé, Teresa i don Antonio.

 

El Beat Bartolomé Blanco Márquez és un dels 498 màrtirs de la persecució religiosa a Espanya del segle XX, beatificat el 28 d’octubre de 2007, és considerat el patró de la joventut cordovesa. La família de Bartolomé Blanco va oferir durant la celebració un reliquiari amb les seves relíquies i la dels seus companys en el lliurament de la vida, així com el pa i el vi de l’Eucaristia. La seva presència va confirmar la fecunditat de la vida i el testimoni de Bartolomé.

 

«Avui el cor salesià tenia un nom: Bartolomé; i amb ell, els de Teresa i Antonio. El teló s’obria per una bonica història d’amor. I el següent capítol el vam escriure nosaltres. Cadascuna de les nostres vides està cridada a ser un nou capítol d’amor, après i viscut a l’Escola Salesiana. Un cop més, Som U. Ells ens ensenyen que res és impossible «, compartien des de la casa salesiana després de la celebració.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...