Comença a Roma el Capítol General XXIV de les Filles de Maria Auxiliadora

14 septiembre 2021

El passat 6 de setembre, les germanes salesianes espanyoles, que participen en el Capítol General 24 de les Filles de Maria Auxiliadora, van sortir de l’aeroport Adolfo Suárez de Madrid-Barajas destí a Roma. Allí, María del Rosario García (Provincial de la Inspectoría), Paloma Bravo (Consellera), i María del Rosario Ten (Consellera de Pastoral Juvenil), van romandre uns dies aïllades a la Casa General per passar la corresponent quarantena per la pandèmia del coronavirus.

Ja el dissabte 11 de setembre, el Capítol General es va posar en marxa, a la Casa General de les Filles de Maria Auxiliadora (FMA) a Roma, amb la recepció de les capitulars que participen en la 24ena edició.

Durant els dies d’aquesta setmana, les 172 capitulars convocades realitzaran diverses jornades de pregària, destriant i invocant  l’Esperit Sant, en preparació a l’inici del CG24, que tindrà lloc, oficialment, aquest proper divendres 17 de setembre.

El tema que guiarà la trobada serà: «Feu el que Ell us digui (Jn 2,5). Comunitats que generen vida al si de la contemporaneïtat «. El CG24 conclourà el 24 d’octubre. En aquells dies, les Filles de Maria Auxiliadora hauran triat a un nou Consell General i hauran nomenat a una nova Mare General (l’onzena), que substituirà Mare Yvonne Reungoat, en el càrrec des de 2008.

Del Capítol General

Referint-se al Capítol General, la Mare General, Yvonne Reungoat, va comentar: «Per a nosaltres és important que es faci presencialment, perquè estar en persona ens permet incrementar les nostres relacions, el coneixement entre les germanes que hi participen, caminar ajuntar i enfortir la comunió. És una experiència de fe i de continu discerniment, escoltar amb el cor lliure i disponible les crides de Déu presents en la història … Sentim la responsabilitat de construir amb els i les joves, la base del món del demà».

En les Constitucions, es diu que el Capítol General és un «temps fort de reflexió i orientació per a la recerca comunitària de la voluntat de Déu (C 135). Totes les FMA, les Comunitats Educatives, laics i joves de la Família Salesiana col·laboren en l’experiència del Capítol, amb participació en la pregària, l’estudi i les propostes. El propòsit del Capítol General és abordar temes rellevants per a la missió de l’Institut «per tenir una presència cada vegada més eficaç en l’Església i en el món (C 136)».

A xarxes socials

El Capítol General de les Salesianes es podrà seguir a xarxes socials:

El primer dels moments que s’emetrà en directe serà la celebració eucarística presidida pel Rector Major, don Ángel Fernández Artime, a les 7 del matí d’aquest divendres 17 de setembre, seguit de la Inauguració Oficial del CG24 a les 09:30 hores.

De l’Institut FM

A 31 de desembre de 2020, les 11.535 FMA són presents a 97 països del món: a l’Àfrica, en 26 països es troben 628 germanes; a Amèrica, en 23 països, 3.366 germanes; a Àsia, en 22 països, 2.886 germanes; a Europa, en 22 països, 4.597 germanes; i a Oceania, en 4 països, un total de 58 germanes.

Les FMA en el món expressen la vitalitat i expansió del carisma salesià. I el tema del CGXXIV fa explícit l’objectiu que proposa l’Institut FMA: despertar la frescor original de la fecunditat vocacional de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...