1era setmana de formació presencial en línia del curs d’agents de formació afectiva i sexual

19 febrero 2021

L’educació sexual ens ha d’ensenyar sobretot una filosofia o manera de pensar integral i positiva del dinamisme sexual humà  (Cosme Puerto)

“Això us mano: que us estimeu els uns als altres” (Jn, 15) 

Després d’un llarg camí recorregut, el passat dia dilluns 8 de febrer començava la primera setmana presencial en línia de formació de la primera edició d’agents de formació afectiva i sexual de les nostres Escoles Salesianes. Gairebé una trentena d’educadors de les nostres cases Salesianes representats en els diferents ambients: escoles, centres juvenils, plataformes socials es donaven cita per donar el tret de sortida a un somni del qual ens sentim realment agraïts i afortunats de poder veure que surt a la llum. Filles de Mª Auxiliadora i Salesians de Don Bosco units en el desig de realitzar un itinerari conjunt d’Educació Afectiva i Sexual que ajudi als nostres nois a entendre el veritable sentit de l’AMOR, dels AFECTES i de la SEXUALITAT.

En aquesta setmana, els alumnes han tingut l’oportunitat de treballar els elements biològics de la persona, entendre com les emocions lideren la nostra vida i és la base d’un bon autoconeixement i cura personal, així com, l’ètica de l’afectivitat i la sexualitat, el procés de construcció de la dimensió sexual de la persona, la conducta sexual i un primer acostament a l’itinerari d’educació afectiu i sexual. Aquest itinerari està pensat per dur-se a terme des dels tres anys fins als divuit. La veritable riquesa d’aquest itinerari és la possibilitat de fer un camí junts, educadors Salesians, on poder oferir als nostres destinataris una educació integral, pluralista, oberta, que doni resposta als joves i que sota el nostre estil i carisma preventiu puguem fer un procés de la mà amb els nostres destinataris amb el desig que siguin persones lliures, equilibrades i felices en l’amor i en els afectes.

Estem convençuts que l’esforç de tots val la pena perquè la sexualitat ocupa una part important i clau en la vida de les persones, per això, creiem que cal fer esforços per abordar l’educació afectiva i sexual d’aquells i aquelles als quals acompanyem . Seguim amb ànim donant el millor de nosaltres!

També et pot interessar …