ESP CAT/VAL
dissabte, 19 d'octubre de 2019
Els alumnes d'FP Bàsica de Cartagena creen un sofà cotxe vintage
Els alumnes d'FP Bàsica de Cartagena creen un sofà cotxe vintage
- Per: Comunicació Cartagena
21/06/2019 - 81 Visites


Que se subhastarà amb finalitats benèfics

Els alumnes de 1r de FPB de Manteniment de Vehicles, amb la col·laboració d'un parell d'alumnes que cursen electrònica en Grau Mitjà, han treballat al llarg d'aquest curs en un projecte de recuperació i restauració d'un vehicle. Es tracta d'un projecte d'aprenentatge perquè han treballat alguns dels continguts de les següents assignatures: Ciències Aplicades, Mecanitzat i Soldadura, Preparació de Superfícies, Mecànica del Vehicle, Electricitat del Vehicle…

A més, des d'aquest curs, la nostra escola pertany a la Don Bosco Green Alliance, una plataforma salesiana compromesa amb la reducció de la contaminació, la lluita contra el canvi climàtic i el desús de plàstics d'un sol ús. Des d'aquesta perspectiva mediambiental, també podem parlar d'un aprenentatge, ja que s'ha retirat de la ferralla un residu i se li ha donat una nova vida i un nou ús.

A més dels alumnes i professors, aquest projecte ha tingut un impacte més enllà de l'escola. Són diverses les empreses que s'han implicat i col·laborat de manera altruista en la creació del sofà cotxe vintage. Aprofitem aquestes línies per a agrair al taller expert en desabonyegats amb varetes CAR DOCTOR, a l'empresa GERMANS PINYES CARTAGENA, els tapissers de vehicles TURTLE CUSTOM i JOKER CARTAGENA que ha patrocinat les paperetes del sorteig.

Finalment, el resultat final d'aquest treball reverteix en la societat. El sofà cotxe vintage serà rifat l'1 de juliol. El benefici dels donatius anirà destinat a la cinquena edició del Campament Urbà, un projecte de la nostra casa salesiana que tracta d'oferir un espai de formació i convivència durant el temps lliure a l'estiu, que cobreix les necessitats bàsiques alimentoses dels participants i que persegueix incorporar als xavals que participen del campament urbà en els diferents grups i ambients de la casa, per a poder realitzar un acompanyament i seguiment educatiu durant tot l'any. La gran majoria d'aquests xics i xiques vénen derivats de Serveis Socials, Càritas, FISAT i altres entitats socials de la nostra ciutat de Cartagena.

El més important d'aquest projecte ha sigut la il·lusió, la creativitat i l'esforç que alumnes i professors han posat en aquest treball de recuperació d'un vehicle retirat. Per la quantitat de temps dedicat, tots han demostrat gran interés a traure el projecte avant.

Adjunts
Escribe un comentario
Últimes Notícies

Contribueix a que 11 Centres Juvenils de Catalunya obrin cada cap de setmana per a 1.480 joves
La nova obra del jesuïta José María Rodríguez Olaizola
 
Notícies Opinió

ver más
 

Dosatic S.L. © 2019
Site desenvolupat per DYNAMO 3.5

Política de Privacitat