XIII Pujada Rocafort-Montserrat

6 octubre 2014

Divendres 3 d’octubre ens trobàvem a les 17.30h a l’església del col·legi per donar el tret de sortida a la XIII Pujada Rocafort-Montserrat  prop de seixanta participants (mares i pares, mestres i professors, alumnes de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat i altres amics i antics alumnes del col·legi). Aquesta tretzena edició podia ser una més, però en Joan Faner ens recordava aleshores que aquesta és especial, perquè aquest curs celebrem el 125è aniversari del col·legi i també el bicentenari del naixement de Don Bosco.

Feta la foto de grup al costat del velòdrom d’Horta, vam iniciar el recorregut a peu a través de Collserola, creuant el nucli de Sant Cugat del Vallès, fins a l’estació dels FGC a Sant Joan, on vam fer la primera aturada per sopar i agafar forces. A continuació vam reprendre el camí fins a Les Fonts i, vorejant la riera del Palau, fins a Terrassa. En aquest punt es van sumar una mica més de vuitanta participants més al grup (la major part alumnes d’ESO, però també antics i antigues alumnes, professores i pares i mares), que van animar molt l’esperit del grup.

La segona meitat del camí continuava amb menys temperatura per Coll Cardús i fins a Vacarisses, on ens esperava l’avituallament amb menjar i begudes calentes. Amb les primeres llums del matí el grup arribava a la plaça de la Font de Monistrol de Montserrat, on s’hi afegiren una seixantena més de caminants, alumnes de primària i 1r d’ESO, mares i pares i altres acompanyants vinguts amb autocar, per junts fer el darrer tram, per molts el més bonic: l’ascensió de Monistrol a Montserrat.

Després de 48 km i 14 hores i mitja de ruta des de Barcelona, a les 9 del matí arribaven a Montserrat els primers caminadors del grup, que eren animats i aplaudits per l’equip d’intendència, familiars i amics dels participants. N’hi ha que arriben més o menys suats, més o menys cansats… però que plaent és que et rebin amb xocolata desfeta i melindros. L’esforç s’ho val!

Poc després de les 10h tothom ja s’aplegava a la plaça davant del monestir per, en primer lloc, dibuixar un gran 125 format per totes les persones vingudes de Rocafort que va quedar immortalitzat amb una fotografia presa metres amunt des de l’últim pis de l’edifici del davant. En segon lloc, es va fer l’ofrena floral a la figura de Don Bosco, previ parlament i acció de gràcies per part d’en Joan Camps, director de l’obra salesiana de Rocafort.

Finalment, tots aquells que vam voler vam participar a la Missa Conventual de les 11h, on es van oferir unes botes, símbol per excel·lència de les Pujades de Rocafort a Montserrat, que incloïen el lema d’aquest curs: “un somni, una vida, un somriure” , un lema que es va fer pressent en diferents moments de la pujada i al voltant del qual es desenvoluparan durant el curs els actes de celebració.

Certament, enguany la Pujada no ha estat una més. El gran nombre de participants i el seu significat han fet que calguessin dos autocars per retornar a casa, ja a quarts de dues de la tarda, a bona part dels qui hem viscut l’experiència. Ara només cal seguir fent camí durant el curs que ens queda per endavant!
 
 

També et pot interessar …