VIURE A FONS | CICLE B – VII DIUMENGE DE PASQUA

5 mayo 2024

MC 16,15-20

En aquell temps, Jesús s’aparegué als onze i els digué: «Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l’evangeli a tota la humanitat. Els qui creuran i seran batejats se salvaran, però els qui no creuran es condemnaran. Els senyals que acompanyaran els qui hauran cregut seran aquests: en nom meu trauran dimonis, parlaran llenguatges que no coneixien, agafaran serps amb les mans, i, si beuen alguna metzina, no els farà cap mal; imposaran les mans als malalts, i es posaran bons.» Jesús, el Senyor, després de parlar-los, fou endut al cel i s’assegué a la dreta de Déu. Ells se n’anaren a predicar pertot arreu. El Senyor hi cooperava, i confirmava la predicació de la paraula amb els senyals prodigiosos que l’acompanyaven.

Jesús s’acomiada dels deixebles definitivament amb un encàrrec: «Aneu pel món sencer a proclamar l’Evangeli a tota la humanitat». El missatge de Jesús és universal, mira la humanitat sencera. Ja no hi ha un poble elegit, sinó que és tota la humanitat l’elegida i destinada a experimentar la salvació de Déu. A més no hi haurà lloc on no s’hagi d’anunciar aquest missatge de resurrecció i de vida de Jesús: cal proclamar-lo «per tot arreu». Cap racó de la terra, cap país, cap grup de persones no estaran exclosos en principi del regne, ja que Jesús ha vingut perquè no hi hagi exclosos del poble ni pobles exclosos.

Però la tasca iniciada per Jesús de fer del món una fraternitat que confessi un sol Déu com a Pare i consideri que tots som germans queda encara per completar. Serem els seus deixebles els qui anunciem que cal canviar de ment -convertir-se- i submergir en les aigües de la mort la nostra vida de pecat -batejar-se- per a arribar a la riba d’una comunitat on tots tenen Déu com a Pare i on tots es consideren germans els uns dels altres, o el que és el mateix, lliures per estimar, iguals sense perdre la pròpia identitat, sempre oberts i amatents a acollir l’altre, encara que no sigui dels nostres, i solidaris.

Per a això comptem amb l’ajuda de Jesús, els signes de poder del qual ens acompanyaran: podrem llançar els dimonis de les falses ideologies que no condueixen a la felicitat, serem capaços de comunicar el missatge d’amor a tothom, parlant llengües noves, el maligne no tindrà poder sobre nosaltres -ni les serps ni el verí no ens faran mal- i passarem per la vida ajudant a posar remei a tant dolor humà.

– Estic assumint la missió pròpia de la meva identitat com a batejat/da en Crist Jesús? En què dono veritable «testimoni» de Jesús i de la seva Causa, i en què no el dono encara?

– Què em falta per madurar més en la fe? Conec suficientment el Projecte de Jesús? Busco viure per la seva Causa amb la força del seu Esperit i la seva experiència de Déu Pare-Mare?

– Quins signes dono d’interès pels altres i pel seu alliberament d’esclavituds o d’angoixes, de sofriments, marginació, opressió o depressió?

Aneu per tot el món…

Aquestes paraules estan dites pensant en mi,
en mi, que continuo la teva obra i que sento la teva companyia en la missió…
Però converteix-me primer a mi,
per tal que jo pugui anunciar als altres la Bona Notícia.
Dóna’m audàcia. En aquest món escèptic a vegades tinc vergonya i por.
Dóna’m esperança. En aquesta societat recelosa, jo tampoc no tinc sempre confiança en les persones.
Dóna’m amor. En aquesta terra insolidària i freda, a vegades també sento poc amor.
Dóna’m constància. En aquest ambient còmode i superficial, jo també puc cansar-me fàcilment.

Converteix-me primer a mi,
per tal que jo pugui anunciar als altres la Bona Notícia..

Macaco “Una sola voz”

UNA SOLA VOZ!!
Seremos, si tu corazón y el mío canta al mismo tempo
UNA SOLA VOZ!!
Seremos, si tu corazón y el mío canta al mismo tempo
Puentes de emociones, puentes de canciones, uno puede ser la soledad un
Conjunto de corazones.
En el canto sincero pieles y vidas son un coro pleno
Hacen que seamos una voz que mueva al mundo entero
UNA SOLA VOZ!!
Seremos, si tu corazón y el mío canta al mismo tempo
UNA SOLA VOZ!!
Seremos, si tu corazón y el mío canta al mismo tempo
Fuentes que traen flores para plantas en dolores
Puños cerrados nunca podrán sujetar otras manos
Es el canto de los hijos de la tierra y el sol
La alianza del tambor y tu voz
Hay caminos que hay que hacer solos
Y cruces que traen otros nuevos
Buenos Aires abre la boca y te besa el corazón
Barcelona navega por Río
Plata de ley con Hong Kong
México D.F. emitiendo, Londres sintonización
Dame la mano se tu mismo
Somos un tambor y una voz
UNA SOLA VOZ!!
Seremos, si tu corazón y el mío canta al mismo tempo
UNA SOLA VOZ!!
Seremos, si tu corazón y el mío canta al mismo tempo
UUUOOOOOHHHHH
UUOOOHHHHHHHH (Una sola voz)
UOOOOHHHHHHH