VIURE A FONS- CICLE B – Santíssima Trinitat

28 mayo 2021

MT 28,16-20

En aquell temps, els onze deixebles se n’anaren cap a Galilea, a la muntanya que Jesús els havia indicat. En veure’l es prosternaren. Alguns, però, dubtaren. Jesús s’hi acostà i els digué: «Déu m’ha donat plena autoritat al cel i a la terra. Aneu a convertir tots els pobles, bategeu-los en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant, i ensenyeu-los a guardar tot el que jo us he manat. Jo seré amb vosaltres cada dia fins a la fi del món.»

Jesús i els deixebles: un cop més la relació intima de Jesús i els que Ell ha escollit.

El diàleg entre ells els infon força i els encomana que transmetin tot allò que els ha ensenyat, i com ho han de fer: que s’obrin als demés (a tots els pobles), batejant, fer deixebles de Jesús i que els ajudin a ser conscients de l’amor de Déu.

I per aquesta tasca no estaran mai sols. Ell serà amb tots fins a la fi del món. Passi el que passi. La promesa de ser amb ells és per sempre més.

Estic obert/a al diàleg amb Jesús? Com ho faig?

Em sento escollit/da i per tant enviat/da a transmetre l’amor de Déu?

De quina manera puc incorporar a més persones a ser deixebles de Jesús?

Senyor,

Jo sóc batejada/at,

jo et conec,

jo tinc experiència del teu amor,

ajuda’m a poder ser transmissora/or del teu amor

en la quotidianitat del cada dia,

en els esdeveniments que vivim,

de l’alegria i el goig de ser ungida/ungit del teu Esperit.

Així sigui.

Tigre o guineu?

Adaptació d’en Pep Alamán, sdb

Explica una faula que anava un home pel bosc i va veure una pobra guineu que havia perdut les potes, segurament perquè havia caigut en alguna trampa. L’home es preguntava com podia viure l’animal si no podia caçar. Tot d’una va veure arribar un tigre que portava una presa a la boca. El tigre va menjar, i un cop estava ja tip va deixar la resta a la guineu mutilada. I l’endemà l’home va tornar a veure la mateixa escena, de manera que va pensar com era de meravellós Déu, que cada dia alimentava la guineu per mitjà d’aquell tigre. Aleshores es va dir: “Jo també em quedaré en un racó, confiaré plenament en Déu i Ell em donarà tot el que necessito”.

 

I així ho va fer durant uns quants dies. Però no passava res. I va arribar a un punt tal que el pobre estava a les portes de la mort. És aleshores que va sentir una veu que li deia:

“Però, què fas?, Com pots arribar a estar tan equivocat? Fes el favor de deixar d’imitar la guineu mutilada i segueix l’exemple del tigre!”

 

Si tothom pensa només en ell mateix, les coses no poden anar bé.

Si tots pensem que les coses les faran els altres, o -fins i tot- que les farà Déu, estem ben equivocats.

Que cadascú miri què pot fer pels altres. No ajudarem a millorar res si no ens hi impliquem de forma activa.