VIURE A FONS | CICLE B – PENTECOSTA

13 mayo 2024

Jn 20,19-23

El vespre d’aquell mateix diumenge, els deixebles eren a casa amb les portes tancades per por dels jueus, Jesús entrà, es posà al mig i els digué: «Pau a vosaltres.» Després els ensenyà les mans i el costat. Els deixebles s’alegraren de veure el Senyor. Ell els tornà a dir: «Pau a vosaltres. Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres.» Llavors alenà damunt d’ells i els digué: «Rebeu l’Esperit Sant. A tots aquells a qui perdonareu els pecats, els quedaran perdonats, però mentre no els perdoneu, quedaran sense perdó.»

La vinguda de l’Esperit va significar per a aquell grup de deixebles la fi de la por i del temor. Les portes de la comunitat es van obrir. Va néixer una comunitat humana, lliure com el vent, com foc ardent. No sense raó diu Sant Pau: «On hi ha Esperit de Déu hi ha llibertat», i on hi ha llibertat, autonomia, i on hi ha autonomia, es fomenta la pluralitat i la individualitat, com camí d’unitat, i resplendeix la veritat, perquè l’Esperit és veraç i ens guiarà pel camí de la veritat, de l’autenticitat, de la vida, com diu Joan en el seu evangeli. Que vingui una nova Pentecosta sobre el nostre món -és la nostra oració- per acabar amb aquesta onada d’intolerància i d’intransigència que ens envaeix pertot arreu.

Fóra bo fer un temps d’oració més profunda, tractant d’escoltar el que l’Esperit pot suscitar en mi i que potser no tinc condicions d’escoltar enmig de les presses diàries. Educar la mirada: aconseguir «veure» l’Esperit actuant en tantes coses com Ell mou i dirigeix… No deixar-nos enlluernar per tots els qui es remeten fàcilment a “l’esperit” i en el seu nom s’aparten del compromís de l’amor, de l’atenció als pobres…

Vine, Esperit Sant.
Vine, Pare dels pobres,
omple els nostres cors,
encén en nosaltres la flama del teu amor.

Vine, Esperit creador,
renova’ns, igual que la terra es renova cada primavera
per preparar les collites de l’estiu.

Vine, Llum i Fortalesa,
aparta de nosaltres la rutina,
la por al risc, la desesperança.

Vine, Esperit del Senyor Ressuscitat,
fes-nos viure sempre la seva vida.

Kairoi “Ven Espíritu de Dios”

Ven Espíritu de Dios sobre mí
Me abro a tu presencia
Cambiaras mi corazón

Toma mi debilidad
Tomo todo lo que soy
Pongo mi vida en tus manos
Y mi fe

Poco a poco llegaras
A inundarme de tu luz
Tú cambiaras mi pasado
Cantaré

Ven Espíritu de Dios sobre mí
Me abro a tu presencia
Cambiaras mi corazón

Quiero ser signo de paz
Quiero compartir mi ser
Yo necesito tu fuerza
Tu valor.

Quiero proclamarte a ti
Ser testigo de tu amor
Entra y transforma mi vida
Ven a mí.