VIURE A FONS | CICLE A – VI DIUMENGE DE PASQUA

10 mayo 2023

Jn 14,15-21

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «Si m’estimeu, guardareu els meus manaments; jo pregaré el Pare, que us donarà un altre Defensor, l’Esperit de la veritat, perquè es quedi amb vosaltres per sempre. El món no el pot rebre, perquè no és capaç de veure’l ni de conèixer-lo, però vosaltres sí que el coneixeu, perquè habita a casa vostra i està dins de vosaltres. No us deixaré orfes: tornaré a venir. D’aquí a poc, el món ja no em veurà, però vosaltres sí que em veureu, perquè jo visc, i vosaltres també viureu. Aquell dia sabreu que jo estic en el meu Pare, i vosaltres en mi, i jo en vosaltres. El qui m’estima és aquell que té els meus manaments i els compleix; el meu Pare l’estimarà, i jo també l’estimaré i me li faré conèixer clarament.»

Encara que els separin varis rius, i fins i tot algun mar, els enamorats se senten molt propers, els bons amics no s’obliden, i esperem amb ànsia i joia el moment de la retrobada…

El prec d’un amic, els consells, els “sacrificis” personals per la nostra parella,… els fem amb gust, perquè els fem per amor.

Jesús resumeix els deu manaments de Déu en dos: estimar, a Déu i als altres. Guardar els seus manaments és una resposta d’amor al seu amor.

Com responc a les interpel·lacions que em fa Déu cada dia?

Salm 120

Alço els ulls a les muntanyes:

d’on em vindrà l’ajuda?

L’ajuda em vindrà del Senyor,

que ha fet el cel i la terra.

Que no deixi relliscar el teu peu

ni s’adormi el qui et guarda.

El guardià d’Israel mai no s’adorm,

sempre vigila.

El Senyor et guarda, el Senyor t’empara

al teu costat mateix.

De dia el sol no et farà mal

ni la lluna de nit.

El Senyor et guarda de tota desgràcia,

et guarda la vida.

El Senyor guarda tots els teus passos

ara i per tots els segles.

   Amén.

Senyor, ensenya’ns

a no estimar només a nosaltres mateixos,

a no estimar només als nostres amics,

a no estimar només als que ens estimen.

Ensenya’ns a pensar en els altres

i a estimar, sobre tot, a aquells

que no estima ningú.                                     

                                 Raoul Follereu