VIURE A FONS | CICLE A – BAPTISME DEL SENYOR

2 enero 2023

Mt 3,13-17

En aquell temps, Jesús, que venia de Galilea, es presentà a Joan, vora el Jordà, perquè el bategés. Joan no el volia admetre al baptisme. Li deia: «Sóc jo el qui necessito que tu em bategis. Com és que tu véns a mi?» Jesús li respongué: «Accedeix per ara a batejar-me. Convé que complim d’aquesta manera tot el que és bo de fer.» Llavors hi accedí. Un cop batejat, Jesús sortí de l’aigua a l’instant. Llavors el cel s’obrí i veié que l’Esperit de Déu baixava com un colom i venia cap a ell, i una veu deia des del cel: «Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut.»

El Baptisme de Jesús ens indica com ha de ser el seguiment del seu camí al llarg de l’any. El Baptisme per a Jesús, i per a nosaltres és l’inici d’un camí, d’una missió. Ser batejats significa ser seguidors e imitadors de Crist, que serà contínuament el nostre guia per a tota la vida.

Amb el Baptisme de Jesús s’acaben les festes de Nadal. Cal ara veure si els propòsits, els bons desigs d’aquests dies donen els seu fruit durant tot l’any. D’aquí a poc temps l’Església ens oferirà una altre temps de reflexió, revisió i conversió, la Quaresma.

Ens queda encara molt camí per recórrer, però el primer que hem de fer és creure i sentir-nos part de Déu i aplicar-nos tots els dies de l’any allò que Déu diu a Jesús: Nosaltres també som els seus estimats en qui Déu s’ha complagut.

– Quin compromís tinc com a batejat per millor el món que m’envolta?

– Faig les meves accions essent conscient que Jesús està al meu costat i caminem junts?

– Em crec i visc amb joia la frase de l’evangeli: Ets el meu estimat en tu m’he complagut?

Sóc ben poca cosa  

Sóc ben poca cosa, Senyor.
Aquí em teniu, però,
disposat a deixar-me estimar
i guiar pel vostre amor.
Que no em deixi dur
només per la meva «raó»,
o pels meus sentiments…
Que sigui la teva voluntat,
la teva Paraula i el teu actuar
els que guiïn pas a pas
el meu viure de cada dia.
I esdevingui per els altres
instrument del vostre amor.                                                                    

                              (Santi Collell)

Yendo contigo

Migueli

Yendo contigo,

nada me inquieta,

marcho con paz y fuerza

yendo contigo

todo se espera

cada mañana es nueva.