Visita virtual de la Basílica de Maria Auxiliadora a Torí

9 agosto 2021

La Basílica de Maria Auxiliadora de Torí és la culminació del primer Oratori de Don Bosco a Valdocco. Construïda entre 1863 i 1868, avui és el cor espiritual palpitant de la Família Salesiana mundial. Per això, a petició dels coordinadors de la Família Salesiana de la Inspectoria dels Estats Units Est i Canadà (SUE), el salesià Mike Pace, vicedirector de la Casa Museu Don Bosco, ha preparat una visita virtual a la Basílica, actualment disponible en anglès, amb subtítols en italià i coreà, i que properament també estarà disponible en català.

Per Don Bosco, l’art i l’arquitectura van estar sempre al servei de l’educació i de la catequesi. Amb això en ment, la primera meitat del vídeo respon a moltes preguntes, per exemple: per què Don Bosco va triar la Basílica de Sant Giorgio a Venècia com a model per a la façana? Quins passatges de les Escriptures i quins esdeveniments de la història de l’Església es representen allà? Per què hi ha una estàtua de la Mare de Déu de la Misericòrdia a la cúpula? Quin missatge transmet la imatge de Maria Auxiliadora del retaule? Com infon la Basílica la devoció als «Tres blancs amors» de Don Bosco?

La segona part se centra en els «herois de la Família Salesiana» que són honrats a la basílica: Maria Domenica Mazzarello, Domènec Savio, Francesc de Sales, Don Rúa, Don Rinaldi i els proto-màrtirs salesians, Mons. Luigi Versiglia i Don Callisto Caravario. L’altar de Sant Josep rep una atenció especial, sent l’únic altar que s’ha mantingut inalterat des de l’època de Don Bosco. Aquesta secció culmina amb la presentació de l’altar de Don Bosco, que va substituir a l’altar original dedicat a Sant Pere. Don Bosco és honrat aquí des de la seva beatificació en 1929, quan el seu cos va ser traslladat des del col·legi salesià de Valsalice.

Finalment, el recorregut reflexiona sobre la dimensió missionera de la Basílica, explorant algunes de les sentides paraules que va pronunciar Don Bosco el 1875 amb motiu de la I Expedició Missionera Salesiana.

En els fonaments de la Basílica hi ha les paraules que Maria va dirigir a Don Bosco quan li va revelar el desig de construir aquesta església: Hic est domus mea, inde gloria mea (Aquesta és la meva casa, d’aquí la meva glòria). «Aquestes paraules, així com inspirar a Don Bosco a realitzar el que semblava un somni impossible, també van inspirar aquest vídeo – diu el pare Pace -. Molts Salesians i devots de Maria Auxiliadora mai tindran el privilegi de visitar Valdocco. Per a nosaltres que servim aquí a les Congregacions, aquest privilegi es converteix en una responsabilitat: el de fer més accessible aquesta Basílica al món salesià. Esperem que aquest vídeo pugui ser d’alguna manera una experiència d’abraçada per part de la nostra Mare «.

A més del pare Pace, van col·laborar en l’elaboració del vídeo la Salesiana Cooperadora Katia Fiorito, autora del rodatge i edició, el Rector i Vicerector de la basílica, respectivament els salesians Guido Errico i pare Vincenzo Trotta, l’Agència info Salesiana i el pare Maurizio Palazzo, mestre de capella de la basílica.

El recorregut virtual de la Basílica amb Don Pace, que dura aproximadament una hora, comença aquí.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...