“Unidas por los demás”, IV Trobada Inspectorial de les Plataformes Socials Salesianes

27 noviembre 2020

Per Plataformes Socials

Sota el lema: “Unidas por los demás”, s’ha celebrat la IV Trobada Inspectorial de les Plataformes Socials Salesianes. La reunió s’ha celebrat en modalitat on-line i ha convocat prop de 50 participants entre directors titulars, directors/es de plataformes educatives socials i responsables d’àrees.

En una primera part de la trobada es va reflexionar sobre l’Estrena del Rector Major, idees força del missatge i els reptes de futur que es plantegen a l’ambient de plataformes socials.

Precisament, en el seu discurs d’obertura de la trobada inspectorial, Joan Valls, coordinador de Plataformes Socials, es va referir als reptes que han d’assumir les plataformes socials, derivats de dues situacions «a les quals volem donar resposta a través dels objectius que ens hem marcat en aquest curs «. D’una banda, la pandèmia: discernir què implica i a què ens crida; d’altra banda, la posada en marxa definitiva de la nova fundació salesiana de la Inspectoria Maria Auxiliadora.

Fundació Don Bosco Salesians Social

En el marc d’aquesta reunió s’ha presentat la nova Fundació Don Bosco Salesians Social, que aglutina les tres entitats que fins ara gestionaven les plataformes socials en la nostra Inspectoria: Fundació Ángel Tomás- FISAT, Fundación Don Bosco i Salesians Sant Jordi.

La força de la unificació

“Unidas por los demás” és també el sentit d’aquesta unificació. Unides, Fundació Ángel Tomás- FISAT, Fundación Don Bosco i Salesians Sant Jordi, conformen una entitat que desenvolupa projectes i programes a favor de la inclusió integral d’infants, joves i les seves famílies, en situació o risc d’exclusió social, així com d’altres grups de persones en situació de vulnerabilitat: migrants, dones, persones amb problemes d’addicció, entre d’altres.

Actualment, entre les tres entitats s’acompanya a 20.725 destinataris/es, a través de més de 180 projectes que comprenen itineraris educatius integrals, que es concreten en projectes d’atenció residencial, socioeducatius, d’inserció laboral, de suport a l’educació formal, de lluita contra la bretxa digital, de promoció comunitària, a més d’iniciatives de sensibilització i promoció del voluntariat social.

El seu àmbit d’actuació s’estén per la Comunitat Valenciana, Catalunya, Regió de Múrcia, Extremadura, Andalusia, Aragó, Balears i Canàries.

Amb la unificació, Don Bosco Salesians Social pot reforçar la seva aposta per la transformació social. Augmentant els projectes i programes, el radi d’acció i el nombre de persones ateses.

El treball conjunt i l’experiència sumada de més de 50 anys, apostant per les persones, especialment pels i les joves més vulnerables, situa a Don Bosco Salesians Social com una nova organització amb capacitat de resposta davant les greus situacions de desigualtat, desprotecció i manca d’oportunitats que existeixen en la societat.

Don Bosco Salesians Social es basa en el Sistema Preventiu de Don Bosco que es caracteritza per l’educació integral de la persona, l’acompanyament individualitzat, on cada persona és protagonista del seu procés, i es recolza en un clima de família que l’acull i li acompanya i incidint en el seu creixement espiritual.

La fundació va iniciar el procés d’unificació fa sis anys, en els quals ha treballat per unir sistemes i processos de treball així com per dotar-se d’una identitat nova que es presentarà en les pròximes setmanes.

Don Bosco Salesians Social té la seva seu social a Sevilla, a la seu de la inspectoria Maria Auxiliadora. La Direcció General recau en el salesià Joan Valls; les direccions territorials les mantenen els actuals directors de cada entitat: Nacho Beltrán per Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Aragó; Ignacio Vázquez per a Andalusia, Extremadura i Canàries; i Paco Estellés per a Catalunya i Balears.

La marxa de Don Bosco Salesians Social ha començat. La unificació completa estarà subjecta als diferents concerts, convenis i subvencions de les administracions locals, autonòmiques i estatals que comprometen actualment a cada entitat i que progressivament aniran traspassant la titularitat dels seus serveis educatius a Don Bosco Salesians Social, que conviurà temporalment amb FISAT, Fundación Don Bosco i Salesians Sant Jordi.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...