Unes jornades interreligioses ajuden a ‘Conèixer per estimar’ les diferents formes de viure la fe i l’espiritualitat

13 mayo 2021

Per Salesians Comunicació

El programa Alraso de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ha organitzat la jornada «Conèixer per estimar» dins la programació dels tallers Conviu per al diàleg intercultural. Estem en temps de Pasqua i de Ramadà, una coincidència propícia per apropar-se als elements comuns així com a les diferències d’aquestes dues celebracions. A més d’establir un diàleg interreligiós, les jornades volen ser un espai per reflexionar i compartir sobre les diferents formes de viure la fe i l’espiritualitat que tenim les persones.

Aquesta jornada s’ha celebrat a València el passat divendres dia 7 de maig; a Borriana el dimarts 11 i a Alacant el divendres 13, a les 17:30 hores.

En les trobades hi participen el Centre Cultural Islàmic de València i G-Chime (l’Associació de noies musulmanes d’Elx).

El programa Alraso està finançat a la Comunitat Valenciana per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través del IRPF. A Cartagena, per la Direcció General de Serveis Socials i Relacions amb el Tercer Sector de la Regió de Múrcia i l’Ajuntament de Cartagena.

Programa Alraso de FISAT

El programa Alraso per l’acollida, la convivència i la interculturalitat, es desenvolupa des de fa més de 15 anys a la Regió de Múrcia i des de 2019 a la Comunitat Valenciana. Alraso acompanya persones migrants en el seu procés d’inclusió en la societat d’acollida (aprenentatge de la llengua, tràmits, assessorament, etc.), a més de fomentar valors de convivència i interculturalitat a través de tallers, moments de diàleg i activitats d’oci.

Està dirigit principalment a persones migrants amb necessitats de suport en el seu procés d’inclusió a diferents nivells: jurídic, administratiu, lingüístic, cultural, etc. També està obert a persones que vulguin enriquir-se de la diversitat i fer-ne una realitat social.

A Alraso es treballa des d’un enfocament no assistencialista, de Drets Humans i de gènere. El treball diari, l’esforç personal i la riquesa de les diferències culturals són valors fonamentals que s’intenten transmetre.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...