"Una mica de tendresa i de seny"

23 diciembre 2014

L’acte començava a les 8 del vespre. El XL Pregó de Nadal de Salesians Utrera és un esdeveniment per a la ciutat, present tota la Comunitat Educativa però també autoritats locals i representants dels diferents sectors socials d’Utrera.

El Coro del Centro cantava el "Adeste Fideles" per obrir els actes en què s’emmarca aquest pregó nadalenc. José Miguel Nuñez, sdb i director de la Comunitat San Bartolomé de la Inspectoria Maria Auxiliadora, presentava a Juan Carlos, que en iniciar el seu pregó deia: Gràcies, moltes gràcies, Pepe, estimat presentador, per les sentides, emotives i belles paraules que m’has dedicat en la teva presentació: sens dubte neixen de la mútua estima i l’afecte de germans i d’amics; de tants moments compartits; de tantes experiències molt profundes conviscudes. Gràcies de cor.

L’esdeveniment és un moment per oferir i rebre les felicitacions de Nadal de tota la comunitat educativa a través de les actuacions de les diferents seccions del Centre: ESO, FP, Batxillerat; també de l’Associació de Pares i el Claustre. Finalitzava amb un àpat festiu. En el pregó van estar presents la mare i els germans i germanes de Juan Carlos.
 
En el pregó, Juan Carlos Pérez Godoy va recórrer la seva infància, el seu primer Betlem, la seva Mare de Déu. Va comptar com amb altres amics del col·legi havien organitzat activitats solidàries, va recordar la seva conversa amb Don Gonzalo quan li va dir que volia ser salesià, va parlar de Magnin, jove de Kara a Togo que, en una visita als salesians en aquella ciutat, l’havia convidat a sopar amb ell la nit de Nadal … un plat de mongetes. Aquest jove era aprenent de sastre: Va ser un gran regal, el millor regal que m’han fet en el dia de Nadal. Avui me l’imagino, el somio, perquè fa temps que no sé d’ell, al seu taller i exercint l’ofici de sastre en el seu petit negoci.

I va portar a la ment i cor de tots els presents la incoherència del nostre món actual, el dolor davant actes irracionals, la manca de tendresa, la pèrdua de sentit del Nadal per a molts en aquestes dates.

En el seu pregó va estar present Don Bosco, del qual se celebrarà el 200 aniversari del seu naixement: "Aquest anunci, bona nova, la fem aquest any en el context d’un esdeveniment singular, la commemoració d’un altre naixement: celebrem el bicentenari del naixement de Don Bosco, algú que per iniciativa de Déu va ser suscitat per l’Esperit Sant, amb la intervenció materna de Maria, amb un carisma espacial en l’Església i amb un cor de pare i mestre capaç d’un lliurament total i incondicional als joves per anunciar-el misteri de la Salvació ".

Acabava dient:

Cuando venga el Hijo del hombre
¿encontrará esta fe en la tierra?
Si la fe se ha vuelto ciega
y la esperanza es muy corta
dejad que nazca el Señor,
el Mesías Salvador.

Bendito sea el Señor que llega por Navidad.
Dichoso quien sepa acogerlo,
feliz quien lo sepa encontrar.
No le cerremos las puertas,
¡Alerta!, en vigilia, dispuestas,
muy pronto en Belén nacerá.

A todos de corazón:
Año Nuevo, Vida Nueva
y una Feliz Navidad.

També et pot interessar …