Una aposta per la formació i creació col·laborativa en un entorn digital obert

7 junio 2021

Per Comunicació Fundació Don Bosco Salesians Social.

L’Espai GarageLab assoleix una important rellevància en l’àmbit formatiu i social d’Espanya, convertint-se en un projecte referent en el maneig de les noves tecnologies i en una aposta per la formació i creació col·laborativa en un entorn digital obert, d’aquí la gran assistència d’autoritats polítiques i públiques.

En paraules de Daniel Morales, Director de la Fundació Orange Espanya, «hem pogut comprovar amb els projectes que realitzen els nois i noies de l’Espai GarageLab de Córdoba, que aquest espai no només està destinat a aprendre a manejar noves tecnologies, sinó que també serveix per construir millors persones, amb consciència i amb responsabilitat «.

José María Bellido Roche, en la seva intervenció ha recalcat que «amb el desenvolupament d’aquestes iniciatives, es demostra que la Fundació Don Bosco Salesians Social és líder en la intervenció social i comptarà amb el suport de el govern local, gràcies a projectes que aposten pel desenvolupament dels joves més vulnerables de Córdoba”.

Per la seva banda,  Antonio López, Delegat d’Igualtat i Polítiques Socials de Córdoba. Junta de Andalucía, en la seva intervenció ha deixat palès que «la Junta d’Andalusia i les administracions públiques en general han d’estar a la banda d’iniciatives i entitats, com Don Bosco, que aposten per la promoció i desenvolupament dels més vulnerables».

GarageLab és un projecte de la «Fundació Orange» i «Fundación Empieza por Educar» dirigit als col·lectius més vulnerables dins deel sistema educatiu. L’objectiu principal del programa és augmentar les oportunitats dels joves en risc d’exclusió social per potenciar les seves competències i augmentar la seva motivació cap a l’aprenentatge. Per això, es proposa als centres la transformació d’una aula en un GarageLab (Laboratori de fabricació digital), equipat amb material de fabricació digital, i la transició de les seves metodologies d’ensenyament-aprenentatge cap a una metodologia d’aprenentatge basada en projectes amb component digital.

El programa GarageLab es va ampliar d’aquesta manera fins a arribar a 22 centres educatius a la xarxa actual d’entitats que compten ja amb un GarageLab. Les dues últimes incorporacions salesianes, La Cuesta i Córdoba, s’uneixen a altres centres com el Col·legi Salesians Atocha, Salesians Carabanchel o la Federació Pinardi que ja es trobaven en el projecte.

 

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...