Una alumna salesiana finalista nacional i subcampiona autonòmica en la secció de fotografia de l’Olimpíada de Filosofia

11 junio 2021

Per Salesians Comunicació

Amb una suggerent fotografia titulada «Seguretat de vidre», l’alumna Elena Soriano Martínez ha aconseguit el subcampionat autonòmic en la modalitat de fotografia de la XIII Olimpíada de Filosofia organitzada per la Universitat de València i que en la present edició proposava el tema «Llibertat versus seguretat».

Com a bona amant de la fotografia l’Elena va saber captar perfectament el rerefons filosòfic del tema proposat i el va acompanyar d’una suggerent pregunta: seguir rere el vidre o perseguir el que reflecteix? D’aquesta manera i emprant la tècnica fotogràfica «close-up», va integrar la reflexió filosòfica amb la realitat en què vivim, representada en la cara de les persones del nostre entorn immediat. En el seu cas, la seva àvia.

En l’exposició filosòfica que va dirigir al jurat de l’Olimpíada, l’Elena va subratllar la idea que, tot i que «quedar-nos rere el vidre protegits pel reflex de qui som, del que hem viscut, ofuscats en el passat, en l’intent inútil de sentir que podem recuperar els moments ja viscuts, travessar el vidre és anar més enllà, saber mirar cap endavant, decidir-se a arriscar la seguretat per poder exercir la nostra llibertat i esperar el que hagi de venir, gaudint de cada segon».

El jurat va lloar el treball de l’Elena i la seva tècnica fotogràfica. Nosaltres, des del col·legi també li donem l’enhorabona pel seu assoliment, però sobretot per compartir amb els altres la seva passió per la fotografia i la seva energia per a comprometre’s amb nous desafiaments acadèmics i personals.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...