Un estiu salesià al Zoo de Jerez de la Frontera

15 julio 2020

Per Comunicació

El delegat de Protecció i Benestar Animal de l’Ajuntament de Jerez, Rubén Pérez, va acompanyar la inauguració d’aquesta activitat en la qual mig centenar d’escolars van iniciar les visites el Zoobotánico, una activitat capitanejada per les associacions juvenils salesianes Futuro Abierto i Amigos de Todos, que compta amb la subvenció de l’Obra Social la Caixa. En les visites durant el mes de juliol els participants gaudiran d’una jornada de convivència en la qual s’inclou el dinar al restaurant, una gorra i mascareta d’animal de la botiga del Zoobotánico, i es complementa amb els moments de ‘Bones tardes’ , tallers, oracions, vetllades o activitats nocturnes ofertades des Pastoral Juvenil.

Rubén Pérez es va mostrar satisfet de poder col·laborar amb les entitats salesianes en el treball que realitzen amb els joves. En la seva intervenció va assenyalar que «Zoobotánico Jerez, en la seva tasca de divulgació, sempre estarà de la banda d’aquests col·lectius socials tractant d’aportar un granet de sorra donant la possibilitat de conèixer de primera mà un dels patrimonis més importants de la ciutat i un referent en les tasques de conservació d’espècies en perill «.

Els assistents tindran ocasió de gaudir d’una activitat lúdica i formativa per aprofundir en la consciència de respecte i sensibilitat tan necessària per preservar el patrimoni natural i el medi ambient.

 

Un entitat juvenil amb una trajectòria reconeguda

La Asociación Juvenil Futuro Abierto va ser guardonada recentment per l’Instituto Andaluz de la Juventud com la millor associació de la província per la seva acció social en els Premios Cádiz Joven. Un reconeixement a les seves tres dècades de vida i a la seva enorme influència en el Districte Nord de la ciutat de Jerez. Des d’allà dóna cobertura i assistència a infants, joves i adolescents que es troben en risc d’exclusió social per donar-los respostes i prevenir l’absentisme i l’abandonament escolar o hàbits nocius.

L’entitat salesiana té uns 40 voluntaris entre mestres, professors, infermers o psicòlegs que duen a terme multitud d’activitats formatives i lúdiques (tallers, excursions, competicions …) amb un marcat caràcter solidari.

Aquests voluntaris i els col·laboradors saben que formen part d’un col·lectiu que treballa per als altres, especialment per a aquelles persones que es troben en una situació desfavorida. Són el millor exemple de promoció de la convivència, el respecte i la superació personal.

 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...