Un professor de Salesians Terrassa participa en la iniciativa solidària «Omplim d’art els hospitals»

12 abril 2021

Jesús Ramos, professor de plàstica a l’ESO, lliura la seva obra ‘Miratge’ al Consorci Hospitalari de Vic en agraïment i reconeixement als professionals sanitaris durant la pandèmia.

De ben segur que si algú pronuncia el nom de Jesús Ramos a Salesians Terrassa, la majoria pensaran en el professor de visual i plàstica de l’ESO de l’ escola; però en Jesús, a banda de la seva carrera com a docent, també compta amb una llarga trajectòria professional com a pintor i artista plàstic.

És en la seva vessant com a pintor, en la qual demostra un cop més que art i solidaritat també van de la mà. Fa pocs dies, en el marc de la iniciativa «Omplim d’art els hospitals», va lliurar la seva obra ‘Miratge’ al Consorci Hospitalari de Vic en agraïment i reconeixement als professionals sanitaris. Aquesta iniciativa de la Galeria Pigment de Barcelona, proposava als artistes que hi volguessin participar donar una de les seves obres a un centre hospitalari, i en Jesús, que resideix a la comarca d’Osona, va triar l’Hospital Universitari de Vic com a receptor del seu quadre.

L’obra tal com explica ell mateix, «juga amb un fons de blaus foscos desdibuixats, sobre el qual encara es poden reconèixer traços subtils que es troben amb diàleg amb estructures més marcades –jugant amb el contrast radical de color–, sovint incompletes, que ens fan pensar en restes de construccions abandonades».

El quadre va formar part de l’exposició «Vestigis» que el professor va presentar a la H 10 Gallery Art de Barcelona, fins al febrer del 2020. En aquesta exposició, reunia una col·lecció d’obres que ens obria els ulls als rastres que l’ésser humà deixa sobre els territoris en els quals s’estableix.

Aquesta no és la primera donació solidària que ha realitzat en la seva carrera. Una altra de ben coneguda per a tota la comunitat educativa de Terrassa és el quadre que es pot veure a l’església, al costat de l’altar.

Des de Salesians Terrassa es vol agrair al Jesús el seu gest solidari, i per apropar l’art a l’alumnat i moltes persones.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...