Un mercat solidari per tancar el curs d’ICAPE a Salesians Ciutadella

11 junio 2021

Aquest curs ICAPE ha estat molt diferent a causa de la pandèmia, ja que no ha permès la celebració dels mercats solidaris que s’organitzaven. Tot i així, s’ha pogut seguir endavant en la iniciativa creant un mercat dins del centre i virtual per a tothom que hi vulgui col·laborar.

A partir d’aquest  dimecres 9 de juny tant l’alumnat de 6è com el de 4t d’ESO vendrà els productes per encàrrec (online) i dimecres matí mateix muntarà un mercat per a l’alumnat de l’escola al pati de Sant Joan Bosco.

L’alumnat de 4t d’ESO ha creat, gràcies al projecte d’ICAPE i l’assignatura d’Iniciació a l’Activitat Emprenedora i Empresarial, la ONG “Alumnes sense fronteres”. L’ONG s’adhereix a la iniciativa Joves Emprenadors Socials (JES), col·labora amb el projecte de la Fundació Vicent Ferrer “Impulsando el derecho a la Educación” i té com a objectiu principal ajudar en la construcció d’un edifici que tindrà una doble funció: ser una escola i ser un centre comunitari a l’aldea rural de POTHUDODDI (Índia).

Per altra banda, 6è de primària s’ha acollit al programa Emprendre a la Meva Escola (EME) de la Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, que coordina l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI). Cal recordar que els dos projectes de primària han quedat finalistes en el Concurs de Premis ICAPE. La convocatòria reconeix les millors cooperatives de les Illes Balears creades durant aquest curs En aquests vídeos podeu descobrir la seva feina: projecte Handmade i Projecte Twenty for all.

ICAPE és un programa dissenyat perquè l’alumnat arribi a assolir les capacitats emprenedores de manera real, posant en pràctica el concepte d’aprendre fent. L’adhesió al programa com a escola de Calós respon al fet que aquesta metodologia encaixa a la perfecció amb el projecte educatiu i el perfil competencial que es treballa en el conjunt de les escoles salesianes.

Enhorabona a tots/es i molta sort per aquest iniciativa solidària final!

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...