Un esmorzar acosta la solidaritat

18 noviembre 2014


Recentment es va realitzar al pati del nostre col·legi un esmorzar solidari, que va comptar amb una gran participació. L’objectiu d’aquest gest ha sigut apropar la solidaritat als alumnes, de manera que descobriren com ser solidari és moltes vegades més fàcil del que pensem.

Al llarg de la setmana anterior es vengueren els tiquets ( amb 1’50 euros es podia adquirir un sandvitx i una beguda) i els alumnes pogueren assistir en l’hora de tutoria a una xarrada ben interessant que, a bon segur, tocà el cor de més d’un i els animà moltíssim a participar en este esmorzar. Gaspar Antón i Paco Manchón (professors del centre) els explicaren la seua experiència durant el mes d’agost a Moçambic, amb imatges precioses i emotives de la seua estada. Així, poguérem conéixer Mónica, que apareixia en moltes de les fotos projectades. La meitat dels diners recollits amb esta activitat es destinaran a costejar els seus estudis.

Mónica és una cooperadora dels centres salesians a la capital de Moçambic (Maputo), també és l’encarregada de la pastoral juvenil. La seua família no disposa de cap mena de recursos i ella ha cursat els dos primers cursos de Psicologia. Ara no pot continuar els estudis i l’encarregat de Pastoral va oferir a Gaspar i Paco la possibilitat de recollir fons perquè ella puga reprendre’ls.

A tal fi s’han desenvolupat diverses activitats, com pot ser la recollida de paper per al reciclatge, aportacions voluntàries dels components de la comunitat educativa, venda d’articles diversos…

            L’altra part dels diners recollits es destinaran als diversos projectes inclosos en  la campanya del Domund.

            Cal remarcar i agrair la gran implicació dels alumnes de Cicles Formatius, que han dedicat molt del seu temps a preparar i organitzar este gest. Gràcies al seu esforç hem pogut gaudir d’un esmorzar ben animat.

També et pot interessar …