Un aplaudiment a la solidaritat a Córdoba

29 septiembre 2021

Per Olga Alba | Diario de Córdoba 

El Teatro de la Axerquía es va vestir de gala amb un reconeixement a aquells que van col·laborar en la plataforma ‘Todos por Córdoba’, entre els quals es trobava la casa salesiana entre les 50 empreses, 35 associacions i uns 200 voluntaris.

En els moments més durs de la pandèmia, durant el període de confinament més ferri, l’Ajuntament de Córdoba va crear ‘Todos por Córdoba’, una plataforma de suport a les entitats solidàries col·laboradores amb el Banc d’Aliments Medina Azahara que donaven ajuda bàsica alimentària a les famílies que ho necessitaven. Una xarxa d’empreses, entitats, associacions i voluntariat que va fer possible, llavors, mantenir aquell auxili en uns moments on la penúria de molts es feia muntanya.

Cada un d’ells ha rebut un guardó i infinit agraïment per part del consistori. I així ho ha manifestat l’alcalde, José María Bellido, que ha començat la seva intervenció advertint que «hi ha una paraula que resumeix tot el que vaig a dir aquesta tarda i és gràcies».

D’aquells moments, apuntava el regidor, «recordaré sempre amb claredat les trucades al president del Consell de Moviment Ciutadà, al president de la Federació de Veïns per buscar solucions a moltes famílies que sabíem que podien passar-ho malament. No hi havia mecanismes per a una situació com la que vivíem ». Però hi va haver solucions i va sorgir la iniciativa de la mà d’Eva Contador i el seu equip de la Delegació de Solidaritat, «és aquí quan va sorgir el programa «Todos por Córdoba» que tenia com a aliat imprescindible el Banc d’Aliments», ha subratllat Bellido per destacar que « aquesta iniciativa va ser el reflex del que aquesta ciutat és capaç, el millor exemple de solidaritat que pot demostrar una societat que s’uneix per atendre als que més ho necessiten».

 

També et pot interessar …