Un altre #EstiuSalesià per recordar

3 septiembre 2021

Els joves de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora van superar el temps d’estiu amb la màxima nota: una experiència inoblidable en les seves vides. Des de la Delegació de Pastoral Juvenil, al costat de les iniciatives coordinades a nivell local, es va presentar un any més una àmplia oferta d’activitats per donar resposta a les diferents necessitats de la infància i la joventut.

Dins d’aquest ventall destacar l’oferta formativa capitanejada per les diferents Federacions de Centres Juvenils i escoles de Temps de Lleure Salesianes amb les que es va oferir un complet calendari amb alternatives viables i segures que permeten acompanyar educativa, formativa i pastoralment aquesta època de l’any. Entre els cursos d’estiu, que es van desenvolupar de forma presencial a diferents seus, van estar els tradicionals cursos d’animadors de l’Itinerari d’Educació en la Fe, monitors i directors de temps de lleure i coordinadors de pastoral de Centres Juvenils.

«A Córdoba hem desenvolupat l’Escola Local on 48 animadors s’han format en diferents matèries: teologia, salesianitat, bíblia, litúrgia, catequètica, psicologia, espiritualitat, tècniques i recursos amb classes impartides per diferents persones com Javi González, José Antonio Perdigones, Ildefonso Casas, Fran Galán, Bernabé Arjona, Sofía Velasco i Antonio Comino. Han estat dies on s’ha cuidat l’ambient, la formació, els moments de convivències, el diàleg … Sens dubte, un bon escalfament per començar amb il·lusió el nou curs, ja que «ens mou l’esperança», compartien des de la casa de Córdoba.

Innovació, creativitat pastoral, seguretat sanitària i acció local van ser els ingredients que van primar davant les dificultats que podia generar la realització de macro activitats en què conflueixen infants, adolescents i joves de diverses cases salesianes. els diferents Centres Juvenils van coordinar activitats sense cap tipus d’incidència sanitària. Per a això va tocar reinventar un nou estiu per adaptar-se a les actuals necessitats dels infants i adolescents i el seu entorn, i apostant pel temps de lleure com a àmbit educatiu al costat de les persones voluntàries que es van oferir per estar al servei dels altres.

«Al voltant de 350 menors han participat en les activitats d’un Estiu Salesià a l’Obra de Monzón, gràcies a la Asociación Juvenil Barasona i la seva proposta d’activitats per al mes de juliol «, compartien des de la casa salesiana.» Quan tot feia presagiar que ens esperaria un estiu difícil com l’any passat, les restriccions pel COVID-19 es van alleujar i la Asociación Juvenil Barasona va poder llançar la seva oferta d’activitats per a l’estiu. Una oferta sense precedents a la Casa de Monzón però que es va afrontar amb especial il·lusió, treball i molta cura, cuidant fins a l’últim detall i que volia servir al seu torn com un reconeixement a la tasca de la Comunitat Salesiana a Monzón i que aquest mes de juliol abandonarà la ciutat a la qual ha estat lligada des de fa 70 anys «, compartien com a mostra del desenvolupament de les activitats que s’han posat en marxa en diferents punts de la geografia.

Igualment, les experiències de voluntariat internacional es van veure afectades i van ser respostes en el context més proper. Des de l’ONGD Bosco Global es va realitzar un procés d’acompanyament amb alternatives en les diferents presències salesianes. A més, com en altres anys, la comissió d’animació vocacional va proposar l’experiència de vida comunitària unida a la de voluntariat que va completar aquest catàleg estival. «Aquesta experiència ha estat determinant en molts joves que han volgut plantejar-se seriosament la seva vocació, esperem que molts més s’animin a participar», compartia Paco Pepe Pérez, coordinador de l’experiència a Palma del Río al costat del salesià Paco Jaldo.

També et pot interessar …