Trobada dels Consells Generals dels SDB i les FMA

23 enero 2015

 

Un esdeveniment tradicional i inèdit a la vegada: La trobada conjunt dels consells generals dels Salesians (SDB) i les Filles de Maria Auxiliadora (FMA), que es van reunir el 21 de gener a la tarda a la Casa General dels SDB. És tradicional, perquè la reunió es repeteix cada sis mesos; i és inèdit, ja que era la primera vegada que es trobaven amb els dos nous Consells pels seus respectius Capítols Generals.

A la seva arribada a la Casa General les Germanes van ser rebudes pel Rector Major, Don Ángel Fernández Artime, i els consellers, després es va realitzar un primer moment de distensió.

Després de les salutacions del Rector Major i la Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora, Mare Yvonne Reungoat, es va realitzar un moment de presentació dels membres dels dos consells: no cal oblidar, en efecte, que des de l’última reunió que va tenir lloc el juny de l’any passat, al Consell de l’FMA ingressar set noves conselleres, després del XXIII Capítol general de l’Institut.

Posteriorment Sor Chiara Cazzuola, Vicaria General, i el pare Natale Vitali, Conseller per a Amèrica Con Sud, van presentar una síntesi dels capítols generals SDB i FMA; la resta dels consellers van donar a conèixer els objectius dels seus respectius dicasteris i es van veure els temes a aprofundir en les pròximes reunions conjuntes a realitzar en els propers sis anys.

Un moment rellevant va ser l’espai al voltant del tema de la Família Salesiana, sobretot en relació amb el paper les funcions de la Secretaria de la Família Salesiana per part dels SDB, es va tocar el tema de la celebració del bicentenari del naixement de Don Bosco i la participació a l’Expo Milano 2015.

A la nit, després de vespres comuns i "bona nit" oferta de Don Á.F. Artime, les germanes van ser convidades a sopar al costat del Consell general dels SDB.

 

 

També et pot interessar …