Trobada de verificació dels inspectors que han arribat a la meitat del seu sexenni

23 septiembre 2021

Per Comunicació Social

Per primera vegada des de la conclusió del 28è Capítol General de la Congregació Salesiana, es va realitzar a Torí del 12 a el 21 de setembre la Trobada de verificació dels inspectors que han arribat a la meitat del seu sexenni. La cita va ser presidida pel Rector Major, D. Ángel Fernández Artime, i coordinada pel seu Vicari, D. Stefano Martoglio, amb el seu secretari, D. Saimy Ezhanikatt. La reunió va representar un motiu d’esperança i un senyal de la tornada a la normalitat a la vida de la Congregació, després dels moments més durs de la pandèmia.

A la trobada va participar-hi Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, en un grup integrat per vuit Superiors. Entre ells es trobaven:

– José Aníbal Mendonça, Inspector de Portugal (POR);

– Wilfried Wambeke, Inspector de Bèlgica del Nord i Holanda(BEN);

– Eunan Mcdonnell, Inspector d’Irlanda (IRL);

– Reinhard Gesing, Inspector d’Alemanya (GER);

– Angelo Santorsola, Inspector d’Itàlia Meridional (IME);

– Ángel Asurmendi, Inspector d’“Espanya-Maria Auxiliadora” (SMX);

– Natale Vitali, Inspector de Brasil-Belo Horizonte (BBH);

– Maria Arokiam Kanaga, Superior de la Visitaduria de la Universitat Pontifícia Salesiana (UPS).

El motiu fonamental i eix central de la trobada és la conversa que cada inspector manté amb el Rector Major després de tres anys de servei inspectorial: aquesta és l’ocasió d’avaluar junts el camí recorregut per la Inspectoria en aquest temps. Avaluació a la llum de les indicacions que el mateix Rector Major havia donat a l’inici del mandat de cada un d’ells amb la «carta de navegació», així com amb les altres recomanacions remeses a les Cartes redactades a la fi de les respectives Visites Extraordinàries.

Al mateix temps, aquestes xerrades constitueixen també una expressió de proximitat i acompanyament per part del Rector Major a cadascun dels inspectors: la cura de la persona de l’Inspector, en primer lloc, així com l’escolta atenta de les seves necessitats en les tasques de orientació i animació, les seves valoracions de la realitat provincial, punts forts i oportunitats, reptes i àrees de millora … Són temes que s’afronten des de la parresia, l’amabilitat i la fraternitat típicament salesianes.

No obstant això, el programa de les jornades va comptar amb un ric programa formatiu: gràcies en primer lloc a la col·laboració dels Salesians de la Circumscripció Especial del Piemont i Vall d’Aosta (ICP). Així, els participants van poder aprofundir les arrels del carisma salesià, l’espiritualitat de Don Bosco, el tema del discerniment i seguiment de Jesús, la centralitat de Maria en l’espiritualitat salesiana, la identitat consagrada salesiana en les seves dues formes, el testimoni de docilitat a l’esperit Sant de Santa Maria Domenica Mazzarello …

I aprofitant de l’estada a Torí i la situació actual que permet la possibilitat de realitzar visites -encara contingents i en complint dels protocols vigents- els participants en la reunió de verificació van poder tenir contacte directe amb tots els llocs salesians, un element que ha constituït un indubtable valor afegit d’aquesta experiència.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...