Trobada d'Inspectors d'Europa a Roma

2 diciembre 2014

La V trobada dels inspectors d’Europa va començar el passat 28 de novembre "invocant l’esperit" i seguidament D. Francesco Cereda, Vicari general, va presentar el programa de treball als 47 participants – entre els quals es van trobar tots els inspectors del vell continent , els regionals del Consell General i Consellers generals dels diversos dicasteris, presidida tota la reunió pel Rector Major, D. Ángel Fernández Artime, que en la seva intervenció de divendres va parlar sobre el camí d’Europa a la llum del CG27.

És important assenyalar també la participació de les Filles de Maria Auxiliadora amb la presència de sor Alaide Deretti, Consellera per a les Missions de l’Institut, i sor Marija Pece, Consellera Visitadora.

A la reunió es va fer la lectura dels resultats de les respostes de les Inspectories sobre el Projecte Europa i tots els presents van reflexionar junts sobre els seus límits, els punts forts i els desafiaments d’aquest projecte.

La segona jornada es va centrar al voltant del tema de la Família. El treball realitzat pels inspectors venia precedit de la ponència del cardenal Angelo Amato sobre sobre els reptes pastorals sobre la família en el context de l’evangelització.

Els treballs van continuar amb una taula rodona sobre la interculturalitat a les presències salesianes d’Europa, que es va allargar durant tota la jornada on els consellers van anar presentant el tema entorn del treball realitzat en els seus dicasteris. Prèviament, el mateix Rector Major va parlar de la diversitat com a riquesa.

Les comunicacions posteriors van venir de la mà del Sr. Cereda, qui va fer èmfasi en l’experiència intercultural de la mateixa Europa i va donar pas als consellers que van emmarcar la interculturalitat en el continent europeu en el treball propi de les seves dicasteris: D. Ivo Coelho en la formació, el Sr. Fabio Attard al voltant de la comunitat educatiu pastoral i la migració, D. Basañes va parlar de la contribució intercultural que els missioners aporten a Europa; per la seva banda D. Filiberto González va presentar la comunicació social al servei d’aquesta interculturalitat i finalment, el sr. Jean Paul Muller va informar sobre l’aportació intercultural de la procura de missions a Europa.

Tot amb temps dedicat a preguntes i aportacions dels propis inspectors i que va finalitzar amb treball en grup al voltant del tema.

Diumenge 30 es va iniciar amb la celebració de l’Eucaristia del primer diumenge d’advent i la celebració de l’obertura de l’Any de la Vida Religiosa. El treball reservat per a aquest dia final va consistir en les trobades de grup per treballar en propostes concretes per al Projecte Europa i posada en comú final i conclusions a l’Assemblea.

 

També et pot interessar …