Triana llueix un nou monument a Sant Joan Bosco

4 febrero 2015

El passat 31 de gener, coincidint amb la celebració del dia de Sant Joan Bosco, la casa salesiana de Triana va inaugurar un nou monument al sant dels joves amb motiu del bicentenari del seu naixement.

Aquest monument, situat a la illeta històrica del tramvia que comunica la plaça de San Martín de Porres del mercat de San Gonzalo, està situat a escassos metres del monument a Maria Auxiliadora, complint així el desig de la Congregació Salesiana de dedicar un espai a Sant Joan Bosco als carrers del barri trianero, molt a prop de la popular imatge de "La Sentaita", com es coneix popularment l’Auxiliadora trianera.

La inauguració va anar a càrrec del Sr. Santiago Gómez Sierra, bisbe auxiliar de Sevilla, i va comptar amb la presència de nombroses autoritats com el regidor del districte de Triana, Francisco Luis Pérez, o l’inspector de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, Cristóbal López. A l’acte també es van fer presents els diferents grups de la família salesiana que van realitzar les seves ofrenes a Sant Joan Bosco, així com representants de les diferents presències salesianes de la ciutat.

El treball ha estat realitzat per l’escultor Martín Lagares, natural de la Palma del Condado (Huelva) i amb una estreta relació amb la familia salesiana a la que ha realitzat nombrosos treballs amb motiu del bicentenari. La imatge, elaborada en resina, té una alçada de 1’85 metres i representa Don Bosco acompanyat per dos joves. Sota l’escultura se situa un pedestal de 2,40 metres que serveix de base i porta una inscripció realitzada pel ceramista José Antonio Gómez Fombella en la qual pot llegir-se la següent inscripció: "Dentro de lo humano el recuerdo asegura eternidad. En agradecimiento a San Juan Bosco, padre y maestro de los jóvenes." 

També et pot interessar …