Tot a punt per a la inauguració del «Museu Casa Don Bosco» a Torí

29 septiembre 2020

Per ANS

Falten tres dies perquè comencin els esdeveniments de la inauguració del «Museu Casa Don Bosco», el nou complex expositiu completament renovat, dels llocs on va tenir origen l’aventura educativa i espiritual de Don Bosco. El proper divendres 2 d’octubre, amb la participació del Rector Major, el pare Ángel Fernández Artime i altres personalitats, es realitzarà la conferència de premsa per presentar aquest lloc, bressol del carisma salesià, que serà posat a disposició de pelegrins i turistes, en una nova presentació de l’ingent patrimoni cultural, de devoció i identitat de Valdocco.

Tots els esdeveniments seran accessibles també a distància amb a les transmissions digitals a càrrec d’ANS.

La conferència de premsa de divendres 2, s’iniciarà a les 11.45 (UTC + 2) en l’ingrés del museu i serà moderada pel pare Giuseppe Costa, SDB, portaveu dels salesians i director emèrit de l’Editora Vaticana.

A la taula dels relators estaran a més del Rector Major, el conegut crític d’art Vittorio Sgarbi; Alessandro Isaia, Secretari general del la ‘Fondazione Cultura Torino’; Sergio Sabbadini, responsable de el projecte arquitectònic; Massimo Chiappetta, responsable de la museografia del projecte; pare Cristian Besso i Stefania De Vita, responsables de la museologia de el projecte.

Justament ells tres, al concloure la conferència de premsa, seran els guies que acompanyaran els hostes de la jornada a la primera visita oficial a el nou espai expositiu.

Les activitats de la jornada conclouran amb l’aperitiu ofert pels alumnes del Centre de Formació Professional (CFP) de Valdocco, sota el pòrtic de la «buona notte» (bona nit).

El dissabte 3 d’octubre tindrà lloc la inauguració del «Museu Casa Don Bosco» davant les autoritats civils i religioses. A les 11 h locals, el periodista Antonio Labanca presentarà els treballs de restauració realitzats. Un cop més, en qualitat de ‘cap de casa’, parlarà el Rector Major i el seguiran les exposicions d’Ana Laura Orrico, subsecretària dels Béns i les Activitats Culturals i Turisme; del president de la Junta Regional, Alberto Cirio, i de la alcalde de Torí, Chiara Appendino; a més de les explicacions dels responsables dels treballs arquitectònics i dels projectes de museografia i museologia.

Un emotiu vídeo sobre el museu serà el preludi al simbòlic tall de la cinta i els esdeveniments del matí conclouran amb un aperitiu ofert pels alumnes del CFP de Valdocco.

Diumenge 4 d’octubre, per finalitzar el tridu de celebracions es clourà amb la missa presidida pel pare Fernández Artime, a la Basílica de Maria Auxiliadora (a les 9:30) i amb l’obertura oficial del museu al públic.

Tots els esdeveniments dels tres dies es podran veure arreu de món gràcies als directes realitzats per l’ANS, que seran transmeses en digital pel canal Youtube d’ANSChannel en versió original italiana ia la pàgina Facebook d’ANS, amb comentaris en italià a més d’anglès i espanyol.

És important saber que tots els esdeveniments s’han pensat i preparat en el respecte de les normes per evitar contagis de covid-19.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...