Somos Parte Cartagena aposta per la millora de l’ocupabilitat de col·lectius vulnerables

12 enero 2021

Per Somos Parte

El programa d’inserció sociolaboral, Somos Parte Cartagena en col·laboració amb Bankia i Fundación Caja Murcia, ha treballat durant 2020 en la millora de l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat. Des de juny fins a desembre de 2020 s’ha acompanyat 87 destinataris directes en la recerca d’una ocupació.

Aquestes accions han estat possible gràcies a la Convocatòria d’Ajudes d’Acció Social llançada per BankiaFundación CajaMurcia a la Regió de Múrcia per a la realització de projectes que millorin la vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat. El projecte Somos Parte Cartagena de la Fundació Ángel Tomás- FISAT ha estat beneficiària de 3.000 euros.

El projecte Somos Parte per a la Regió de Múrcia està dirigit a persones en situació de vulnerabilitat, en risc d’exclusió social. Atenent a l’estudi «Condiciones de vida y bienestar social de la población en riesgo de pobreza y exclusión en la Región de Murcia» de 2019, d’EAPN RM, es relaciona l’activitat econòmica amb la taxa de pobresa, sent més alta per a la població en atur (64,4%). Dins de la població ocupada, 2 de cada 10 persones es troben en situació de risc de pobresa, fet que suposa la baixa qualitat de l’ocupació i la insuficiència dels salaris per cobrir les necessitats bàsiques de les persones.

L’objectiu general del projecte de FISAT en col·laboració amb Bankia i Fundación Caja Murcia ha estat augmentar l’ocupabilitat de les persones en situació d’exclusió social i alta vulnerabilitat, mitjançant l’adquisició de competències professionals, que els permetin la integració social i laboral, garantint una autonomia i una adequada qualitat de vida.

El projecte dóna resposta a la necessitat d’acompanyament de persones en procés d’inserció laboral atenent a qüestions com la falta d’habilitats personals, socials i de millora de l’ocupabilitat; desconeixement d’eines digitals per a la recerca de feina; falta d’un objectiu professional; manca d’acompanyament en la inserció i mediació amb l’empresa; manca de formació que millori la seva inserció laboral i falta de sensibilització del teixit empresarial per a la inserció laboral.

Somos Parte basa la seva metodologia en un pla individual, l’acompanyament durant el procés, i facilitar eines que sumin a aquest pla per apropar les persones participants al mercat laboral. El 2020 s’han desenvolupat tutories individualitzades per al disseny i seguiment d’itineraris d’inserció; s’han impartit dos cursos de capacitació d’Auxiliar de magatzem; formació en empreses per dotar les persones participants d’una experiència professional; a més, els/les participants han rebut diversa formació per millorar la seva ocupabilitat a través dels tallers: HOPE, per millorar les habilitats orientades per a l’ocupació; BAE per a la recerca activa d’ocupació; expressar-te per a treballar la intel·ligència emocional, i el taller Digitalitza2 per combatre l’analfabetisme tecnològic.

Natalia, una de les beneficiàries del projecte Somos Parte Cartagena, ha realitzat l’itinerari d’inserció sociolaboral, d’acompanyament i formació. Natalia valora el seu pas pel recurs i destaca la il·lusió de tornar a buscar feina i l’oportunitat de superar les seves pors. «Em porto bons moments. M’han donat l’oportunitat de superar-me «.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...