«Som u amb els nostres avis»

2 diciembre 2020

Per Salesians Huesca

En una setmana plena de solidaritat i moltes activitats us compartim el manifest realitzat per l’alumnat de Salesians Huesca:

«Al llarg d’una setmana hem estat reflexionant a través de moltes activitats sobre la gent gran.

A tot el món estem vivint una situació molt difícil. La pandèmia descontrolada d’una nova malaltia, la COVID-19, està portant penalitats, morts, i una crisi econòmica molt important. D’altra banda, els nostres costums, tradicions i forma de vida habitual s’han vist sacsejades d’una manera terrible.

Des de març vivim en una situació d’excepcionalitat i alerta. Vam estar dos llargs mesos confinats a casa nostra. Ara tenim altres restriccions en la nostra vida: no podem estar cada dia a l’Escola, hem de guardar distància uns dels altres, no podem abraçar-nos ni jugar ni fer esports competitius; no podem compartir les coses per evitar infeccions, hem de rentar-nos les mans moltes vegades i a les aules hem d’estar molt de temps amb les finestres obertes.

A tots ens està fent mal la pandèmia. Però, d’una manera especial, aquesta situació fa molt de mal als nostres avis. Els nostres avis i àvies són molt importants per a nosaltres. Ens cuiden, ens donen consells, comparteixen molt de temps amb nosaltres, ens fan partícips de la seva experiència i de la seva vida. Amb ells aprenem molt. Ens estimen d’una forma molt especial i, amb ells, ens sentim en bones mans.

La pandèmia s’ha acarnissat especialment en la gent gran. Fins a la data es calcula que, dels 44.000 morts oficialment de COVID-19 a Espanya, 22.000 han estat gent gran de més de 75 anys, exactament la meitat. Les Residències de persones grans han viscut brots infecciosos terribles per més que el personal treballador hagin donat el millor de si mateixos per evitar-ho. Encara sort que els professionals de la sanitat i de la geriatria s’han desviscut per tots ells.

A causa d’això les mesures de protecció que hem de prendre tots són per a ells especialment dures. I ens fem preguntes:

Com poden viure els avis el sentiment de no poder abraçar o besar als seus néts per no contagiar-se?

Com els pot afectar veure als néts només en les pantalles digitals per protegir-se de la infecció?

Com poden viure la distància, la llunyania i fins i tot l’aïllament dels seus éssers estimats per protegir-se de virus?

Com poden viure l’ancianitat i tota la seva saviesa sense compartir-la amb els seus néts per no emmalaltir?

Per això nosaltres volem comunicar que:

Valorem als nostres avis i àvies, a totes les persones grans. Són font de saviesa, d’afecte i de tendresa.

Agraïm la vida de les nostres persones grans perquè amb molt de sacrifici van aconseguir una societat democràtica i lliure.

Ens enyorem també de la seva distància i també nosaltres ho vam passar malament perquè ens agradaria estar a prop d’ells, abraçar-los i escoltar-los.

Els necessitem al nostre costat perquè segueixin acompanyant-nos i orientant-nos en un futur que no serà fàcil.

Seguirem respectant, encara que ens faci mal, les recomanacions sanitàries de distància i de manca de contacte físic … i ho farem per la gent gran, perquè els volem, perquè volem el millor per a ells, perquè els necessitem. Com més obedients siguem a aquestes normes, més ràpid passarà tot.

En nom de tot el personal dels salesians de Huesca us diem que ja queda menys per a les trobades, les abraçades, els petons, les rialles i les llàgrimes. El coronavirus ens fa mal … però no podrà amb l’amor que tenim cap als nostres ancians. 

L’únic contagi que desitgem, i pel qual ens hem d’esforçar, és el del reconeixement, respecte i amor que volem expressar cap als nostres avis i les nostres persones grans.

Us estimem. Per això, pensant en vosaltres, us enviem aquests petons «.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...