Solidaritat amb majúscules a Salesians Ciutadella

22 enero 2021

Per Xoc, Suplement educatiu Diari de Menorca

Un reportatge al Suplement Educatiu del Diari de Menorca posa en valor la solidaritat com a eina d’aprenentatge d’aquesta escola salesiana i de totes les de la congregació.

Un dels valors cabdals de les escoles salesianes repartides arreu del món, i amb l’exemple més proper i particular a Ciutadella, a la casa salesiana de Calós, és la solidaritat.

Les escoles de la Inspectoria salesiana Maria Auxiliadora compten, en aquest sentit, amb nombroses iniciatives solidàries que serveixen com a motor d’aprenentatge. En el procés educatiu, la comunitat educativo-pastoral proposa un creixement i un desenvolupament personal basat en el sistema educatiu de Don Bosco.

Calós té com a missió oferir una educació de qualitat amb la voluntat de comprometre’s en una atenció acollidora i personalitzada amb l’alumnat,  tenint  especial cura dels més desvalguts en una escola oberta i compromesa amb la millora contínua i amb l’entorn social.

Calendari solidari de l’ONGD Bosco Global, entre d’altres iniciatives solidàries i d’aprenentatge

Un dels darrers projectes que s’han dut a terme ha estat l’elaboració d’uns calendaris solidaris a benefici de l’ONGD Bosco Global. L’alumnat de 1r d’ESO, en el marc de l’àmbit sociolingüístic que integra les àrees de Geografia i Història, Llengua catalana i literatura, i Llengua castellana i literatura, ha confeccionat calendaris de l’any 2021 després d’estudiar els climes i paisatges del món. Per dur a terme el producte final s’ha hagut d’investigar sobre la creació d’un calendari, l’escriptura d’un text descriptiu, els objectius i els projectes de la ONGD en el món, els pressuposts i el cost d’un calendari, la creació de cartells i notícies per difondre el projecte, etc.

Segons el propi alumnat, aquesta campanya “ajudarà molt” i creuen que “és important ajudar a les ONGs com ho fa Bosco Global des de tan a prop”. Des de l’escola consideren que ha estat interessant poder arribar a dur a terme aquest tasca i segons conta un dels alumnes han estat “quasi un mes per aconseguir el resultat dels calendaris, que es venen per donar el màxim possible a la ONG”.

Fa poc han pogut recollir la recaptació del projecte i han fet el lliurament dels diners obtinguts a la delegació de la ONGD de Ciutadella.

Aquesta i moltes més iniciatives solidàries de Salesians Ciutadella en aquest reportatge que adjuntem del Xoc, el Suplement Educatiu del Diari de Menorca. 

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...