‘Siempre Alegres’, unes màscares solidàries des del cor de la Família Salesiana

17 julio 2020

La Província Maria Auxiliadora dels Salesians Cooperadors celebrava el passat mes de maig la seva XV Assemblea Provincial. Va ser una cita en línia obligada pel període de confinament, però coincidint amb el 144è aniversari de l’Associació de Salesians Cooperadors.

 

En aquest fòrum naixia un projecte amb el qual es mirava de forma compromesa al context en què la Família Salesiana desenvolupa la seva tasca. A partir d’aportacions simbòliques va néixer el projecte ‘Máscaras siempre alegres’ amb què es destinaven més de 2.000 € recaptats per a l’elaboració de més de 1.700 mascaretes de protecció personalitzades amb el lema que Don Bosco va ensenyar.

Aquestes màscares, encarregades a el projecte sociolaboral Suman2+ de la Fundación Marcelino Champagnat a Málaga, han permès afavorir la integració de joves en risc d’exclusió i col·laborar en la protecció per prevenir la pandèmia.

 

Aquestes màscares han estat lliurades durant les últimes setmanes -segons explica el seu coordinador, José Ramón Alcalá – als Salesians i a les Filles de Maria Auxiliadora de totes les cases de la província arribant a més de 34 localitats. «Ells són un regal de Déu per a les nostres vides i amb aquest gest volem protegir les seves, gastades amb freqüència en favor dels joves i de la família salesiana».

 

Un projecte carregat de gestos

 

D’altra banda, fa algunes setmanes els Serveis Centrals de la Fundación Don Bosco van rebre aquest regal fet amb molt d’amor i enviat els joves dels Pisos d’Autonomia Buzzetti: un nou model de màscares plenes de color que permetran a destinataris tenir cura de si mateixos i tenir cura dels altres, fent ús d’aquest element clau de protecció enfront de la COVID-19.

«Moltes gràcies per un regal únic per a tots els buzzeteros i buzzeteras. Tot i l’excepcionalitat dels temps que estem vivint, gestos com aquests ens fan estar sempre alegres com volia el nostre estimat Don Bosco», comparteixen des de l’entitat salesiana.

 

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.