Sevilla, la ciutat de l'oci

11 julio 2014

 El passat 15 maig l’Ajuntament de Sevilla resolia la licitació del contracte per a la concessió del Pla Municipal sobre drogues d’aquesta ciutat, resultant escollida la Federación Andaluza de Centros Juveniles El Patio, per a l’execució d’aquest pla, anomenat »La ciutat de l’oci».

Això suposa que els centres juvenils salesians de la capital andalusa, afegiran a la seva dinàmica habitual d’alternatives d’oci, sessions formatives, tallers creatius … etc. i tindran una especial incidència en la prevenció del consum de drogues i alcohol entre el jovent de la ciutat.

El projecte "La ciutat de l’oci" s’adreça a mediadors juvenils del moviment associatiu i a adolescents i joves d’entre 12 i 25 anys. És un servei dirigit a promoure alternatives de lleure amb menors i joves amb la finalitat d’oferir a aquest col · lectiu oportunitats per participar en activitats recreatives i lúdiques dirigides a evitar comportaments relacionats amb el consum de drogues i potenciar la promoció de la salut.

Per això, tant l’Ajuntament de Sevilla, com el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, des del seu Pla nacional de drogues, finançaran la partida pressupostària destinada a cobrir el desenvolupament de diferents tallers i activitats tant dins com fora dels centres juvenils i fins i tot de la ciutat.

Així, a través d’aquest contracte, que ha estat signat pel president de la Federación, José Casado, amb la delegació de salut de l’Ajuntament de Sevilla, s’atendrà de forma directa a uns 1.000 nois i noies a la ciutat, s’augmentaran els beneficiaris de les activitats habituals d’estiu, aconseguint també per aquesta via finançament per al campament d’estiu que tenia previst el centre juvenil El Cotarro, al polígon sud. A més, el pla suposa la contractació de vuit animadors per a la seva execució.

El projecte inclou la realització de:

Activitats esportives i mediambientals: futbol, bàsquet, voleibol, sortides mediambientals.

Activitats culturals: ball, tallers de guitarra, teatre, videoclub, visites culturals.

Activitats lúdiques: jocs de pati, màgia, activitats d’oci nocturn.

Tallers creatius: malabarismes, tallers de manualitats (cuir, bijuteria, etc.)

Tallers de prevenció de drogodependències: tallers de formació integral, trobades inter associatius.

Tallers informatiu  i formatius: sobre drogues, educació afectiu sexual, alimentació i prevenció d’accidents.

Un estiu carregats d’activitats en què l’única addicció sigui la diversió i l’oci saludable.

També et pot interessar …