Sevilla acull la presentació de Morir al alba, l’últim treball del salesià José Miguel Núñez

9 noviembre 2021

L’Ateneu de Sevilla i la Comunitat Bartolomé Blanco conviden a la presentació del llibre «Morir a l’alba. Bartolomé Blanco “La fuerza de la vida», a càrrec del salesià José Miguel Núñez, que tindrà lloc el 29 de novembre, a les 19.00 h., a la seu situada al C/ Orfila, 7 de la capital sevillana.
En la presentació d’aquest acte solidari intervindran D. Francisco José Pérez Camacho, director de la Comunitat Bartolomé Blanco de Sevilla, D. Jorge Paradela Gutiérrez, Director General de Negocis del Sevilla FC, D. Juan Jurado Ballesta, representant de la Fundació San Pablo – CEU i D. José Miguel Núñez Moreno, autor de «Morir al alba» L’acte anirà a càrrec del periodista Carlos Martín Trejo i comptarà amb l’actuació musical de la soprano Belén Quirós Soprano.

Aquesta obra, publicada per Sant Pau Comunicació a la col·lecció Testimonis, se centra en la figura de Bartolomé Blanco, animador de l’Oratori Salesià de Pozoblanco, obrer i lluitador audaç per la causa de la justícia social, que va ser afusellat el 1936 pel seu compromís vital amb la causa de l’Evangeli, que és la causa dels pobres. La història de la seva vida sorprèn per la seva actualitat i la càrrega profètica d’una existència donada a l’Evangeli en un dels moments més tràgics de la història d’Espanya. El seu testimoni, de gran càrrega profètica, mereix ser proposat com a model als joves d’aquesta època i especialment a la família salesiana, de la qual va formar part com a cooperador salesià.

Cal destacar que «Pasó la noche, amor», la primera novel·la de l’autor i finalista del Premi Hispania de Novel·la Històrica en l’edició de 2013,va tenir un argument en el qual l’amor apassionat, la reconciliació d’un poble i la memòria oblidada es van entrellaçar en una història recent actual amb la fresca memòria de Bartolomé Blanco.

Sobre l’autor

José Miguel Núñez (Mèrida, 1963) és doctor en Teologia Dogmàtica (Roma, 1995). Llicenciat en Filosofia (Universitat de Granada, 1995) i doctor en Filosofia (Doctorat Europeu per la Universitat de Sevilla, Sevilla, 2010). Educador i professor universitari, és autor de nombrosos assajos sobre el món educatiu i juvenil. Va publicar “Cien palabrass al oido” (2012) i “A vueltas con Dios en tiempos complejos”. “Diàlegs amb Gianni Vattimo” (2013), abans de l’estrena de “Pasó la noche, amor” (2014), “Te protegerá mis ales” (2015) i “Altiva Emérita” (2020), relat curt finalista del VII Premi Hispania de Novel·la Històrica.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...