“Ser Influencer és fàcil, tots ho som”

7 septiembre 2020

Per Diario de Sevilla

Sacerdot salesià i Influencer, així podem presentar a Sergio Codera (39 anys). Batejat en la Catedral de Barcelona – lloc de naixement- posseeix grans arrels andaluses. “La meva mare, Juana, és de Montoro (Córdoba). El meu avi va emigrar al nord amb els seus fills, com molts andalusos, per a treballar”.

En 1992 la seva mare, vi a la EXPO-92, va conèixer Rota (Cadis) i es va enamorar del lloc. “Record que em va ensenyar una postal per a veure si m’agradava. Em va encantar. I em va dir: perquè ens viurem allí”. Ella sola, treballadora i lluitadora, ja havia vist un local per a muntar la seva perruqueria, una casa on viure, i una escola per a Sergio: Els Salesians, lloc on creix i madura com a persona.

Però no va ser fins als 18 anys quan va deixar la costa gaditana i va començar l’aventura de ser Salesià, alguna cosa que porta amb molta honra. “La meva consagració com a salesià va ser l’any 2001, i com a sacerdot en el 2010. Enguany he complert 10 anys de sacerdot”.

En Campano (Chiclana) coneix salesians consagrats joves i alegres, entusiastes i amb “un cor immens” als quals admira i amb el seu testimoniatge van fer que d’alguna forma es plantegés la vocació.

La seva vinculació amb Sevilla és també bastant especial. “Aquí em vaig preparar per a ser sacerdot i em vaig ordenar en la Basílica de María Auxiliadora, lloc on també vaig realitzar la meva professió perpètua”.

Ha viscut i treballat a les cases salesianes de Triana, en la Seu Inspectorial, en el Col·legi Major Don Bosco, i en la Parròquia Jesús Obrero del Polígon Sud.  En la capital sevillana estudia realització audiovisual i treballa molts anys en ‘María Visión’, amb el programa en directe de televisió “Vull Ser Sant” i la posada en marxa amb labors de producció de quatre programes més on “tractàvem de transmetre l’alegria de l’evangeli amb estil salesià”.

I és a Sevilla on torna per a cuidar, entre altres coses, de la seva mare que lluita contra un càncer. Ara mateix viu amb ella, cuidant-la i “compaginant la meva vida de salesià, sacerdot, fill i cuidador”. Sembla complicat, i moltes vegades ho és… “Però amb confiança, en aquests moments, Déu em sosté i em dóna la força per a poder alegrar als altres i suportar tot amb esperança i un somriure”.

Un sacerdot fora del comú que transmet a través de les xarxes socials pau, alegria i, sobretot, molta fe en Jesús.

– Com arriba un sacerdot salesià a ser un Influencer en el món digital?

– Ser Influencer és fàcil; tots ho som. L’important és adonar-nos que amb totes les nostres paraules, gestos, publicacions, etc. Amb tot el que fem!… Transmetem un missatge. I aquest missatge influeix en els altres.

– En quin moment decideix obrir-se un perfil en Instagram, una xarxa tan del «postureo»?

– Sempre he tingut afició per la tecnologia. Amb 10 anys vaig tenir el meu primer ordenador (en 1990), un Amstrad CPC, juntament amb el meu pare jugava a programar…  No és una cosa que hagi decidit tenir, el rar per a mi hagués estat no tenir-ho.

Sóc de la generació que ha vist com han sorgit totes les xarxes socials que existeixen (i les que han deixat d’existir). Des del mític IRC, el Xat de Terra, l’auge dels fòrums web, el Tuenti, Facebook, Twitter, Instagram iTiktok… El normal.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...