Tres joves salesians aconsegueixen la final del programa d’emprenedoria Young Business Talents

4 septiembre 2020

Per Salesians Comunicació.

Un total de sis joves de dos centres educatius d’Aragó s’han classificat per a la final del programa educatiu de simulació empresarial Young Business Talents, que cerca joves amb talent empresarial. A través d’un Business Game, organitzat per ABANCA, ESIC, Herbalife Nutrition i Praxi MMT, els estudiants competiran divendres que ve, 4 de setembre de manera online per a aspirar al títol de millor empresari virtual d’Espanya.

En l’àmbit nacional, 350 joves de 83 centres docents de tota Espanya estaran en la final i les comunitats autònomes amb major representació són Andalucía amb 71 participants, seguida de Catalunya amb 53 i Galicia amb 52 representants.

Dels sis representants que assistiran a la final procedents d’Aragó, tres joves pertanyen a l’IES Baix Cinca d’Osca i altres tres estudiants al Col·legi Salesians Laviaga-Castillo de Zaragoza, han detallat des de l’organització en una nota de premsa.

Davant la situació actual originada per el coronavirus (covid-19), enguany la final, que se sol celebrar de manera presencial, es desenvoluparà finalment en *streaming i serà retransmesa en les xarxes socials de Young Business Talents, amb l’objectiu d’aplicar mesures preventives entre els participants.

Durant la final online d’aquesta competició nacional única a Espanya, els joves d’entre 15 i 20 anys hauran de dirigir la seua pròpia empresa en Internet amb l’ús de simuladors virtuals de gestió empresarial. Els aspirants a millor directiu hauran d’anar superant diferents fases mentre prenen les millors decisions en temps real perquè la seua companyia es convertisca en la més pròspera del mercat

Els participants hauran de mostrar totes les habilitats que ha de tindre un empresari d’èxit per a alçar-se amb la victòria. Anàlisi de la competència, treball en equip i presa de decisions d’inversió, són algunes de les claus que hauran d’aplicar perquè la seua empresa siga la més competitiva i així aconseguir millors resultats que la resta.

DESENVOLUPAMENT EDUCATIU

«Aquest Business Game dóna l’oportunitat als joves de conéixer de primera mà el món empresarial i que se senten com els vertaders responsables d’una companyia. La formació pràctica és molt important per al seu desenvolupament educatiu i el seu futur laboral, i amb eines d’aprenentatge com els simuladors virtuals viuen de prop el món de l’economia d’una manera lúdica a través de la ludificació a les aules», ha assenyalat el director de Young Business Talents, Mario Martínez.

Des que s’inicia el programa educatiu, el mes de novembre passat, aquests joves han aconseguit arribar a la final després de superar als 11.166 estudiants de 447 centres educatius de tota Espanya inscrits en aquesta edició. Per a això, han estat competint des de les aules en diferents fases online, complementant la formació teòrica amb la pràctica.

Aquest esdeveniment és el tancament a un complet programa de formació per a joves que permet adquirir experiència a través de la pràctica. Aquest Business Game té com a objectiu enriquir l’activitat didàctica a les aules introduint de manera gratuïta en els centres docents una eina digital d’última generació, com els simuladors virtuals desenvolupats per Praxis MMT i valorats en més de 3.000 euros cadascun.

Els guanyadors de la novena edició de Young Business Talents es repartiran més de 14.000 euros en premis així com diplomes acreditatius per als alumnes, professors i centres docents. Durant la passada edició, alumnes de l’IES Luis Manzanares de Múrcia es van alçar amb la victòria després de véncer a més de 300 estudiants de tota Espanya.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...