San José del Valle estrena una nova imatge de Maria Auxiliadora

30 noviembre 2020

Per Jorge J. Reyes, sdb    
El passat 29 de novembre, a la parròquia de San José, al concloure l’eucaristia dominical, Miguel Montes Infantes, actual director i rector de la presència salesiana d’aquesta localitat, va procedir a beneir la nova imatge de Maria Auxiliadora, patrona i alcaldessa honorària de San José del Valle, realitzada per l’escultor de Jerez Ángel Arroyo, i davant la presència de l’anterior rector, Ramon Ronda Segrelles, destinat ara a la casa salesiana d’Utrera.
L’acte, que ha resultat molt emotiu per l’afecte que aquest poble li té a la seva patrona, va transcórrer sota estrictes mesures de seguretat anticovid, contemplant l’aforament permès, mantenint-se les distàncies de seguretat i aplicant les recomanacions higièniques de l’ús obligatori de les màscares i del rentat de mans amb gel hidroalcohòlic, a l’entrada i a la sortida de el temple.
Abans de realitzar la benedicció, la vicepresidenta, Cristina Cantizano va llegir una carta enviada per Jorge Juan Reyes Macías, salesià de la localitat, destinat en aquests moments al Colegio Mayor Universitario San Juan Bosco de Sevilla, que davant la impossibilitat de poder participar en aquest esdeveniment, s’ha fet present amb unes paraules d’agraïment i estímul per a la Junta i per a tots els devots.
 
Després, Rosario Puerto, presidenta, va llegir un petit discurs destacant la trajectòria recorreguda per l’Associació des dels seus orígens, a Torí, el 1863, i la devoció a aquesta advocació pels ciutadans d’aquest poble des de la seva fundació, el 5 de gener de 1936. Entre les seves paraules cal destacar la invitació a seguir venerant-la sempre perquè «la Auxiliadora porta ja molts anys instal·lada en els nostres cors, i nosaltres seguirem estimant-la, resant-li i propagant-ne la seva devoció». Finalment, el rector va procedir a la benedicció mentre el Cor «Maria Auxiliadora» va entonar La Salve.
 
Des de fa diversos anys, l’Associació de Maria Auxiliadora de San José del Valle treballa en aquest projecte, el de realitzar una nova imatge de la Mare de Déu, ja que l’anterior havia hagut de ser restaurada en diverses ocasions pel seu deteriorament, i es trobava molt desgastada.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...