San José del Valle acull la presentació de «Una cosa te falta. 10 preguntas para comprender hoy la animación vocacional»

5 junio 2021

El salesià Jorge Juan Reyes Macías va presentar en la tarda del 4 de juny a San José del Valle el seu nou llibre «Una cosa te falta. Diez preguntas para comprender hoy la animación vocacional», dedicat a l’animació vocacional i dirigit a tots els agents de pastoral que desitgin preparar-se en aquesta disciplina pastoral des de la seva condició laïcal, consagrada o ministerial.
 
 
La localitat gaditana acollia de nou a l’autor local en un lloc emblemàtic i enyorat per tots els habitants com és el » Patio de las Monjas». El motiu d’aquesta trobada era la presentació del seu segon llibre pel qual va estar acompanyat per familiars i amics, a més de comptar amb l’acompanyament de l’alcalde D. Antonio González Carretero, que va dedicar unes amables paraules a l’autor.
 
La presentació del llibre va anar a càrrec del salesià Francisco José Pérez Camacho, Director de la Comunitat Proposta Bartolomé Blanco, al costat de les intervencions de l’amfitrió Miguel Conrado, Director del Col·legi Salesià San Rafael i San Vicente. També hi va haver ocasió d’escoltar la veu dels joves en la participació dels estudiants Adrián Sánchez i Salvador Rivas, a més de Selene, Paula i Martina que van sorprendre a l’autor amb les anècdotes que dóna la visió com a nebodes.

L’acte va comptar amb la intervenció musical a càrrec del Cor de Maria Auxiliadora i la moderació d’Álvaro Fedriani.

Finalment, Jorge Juan va tenir unes amables paraules d’agraïment per a totes les persones presents i per a les que, d’alguna manera, van tenir implicació en la presentació del seu llibre.

Des de l’Àrea de Cultura de l’Excm. Ajuntament de San José del Valle es va traslladar la més sincera enhorabona i el desig d’èxit en l’aventura d’aquest nou llibre.

Sobre l’obra
 

Aquest senzill recurs, dividit en 10 capítols en què es respon a diferents qüestions relacionades amb el tema, compta amb el suport de la Delegació de Pastoral com a recurs per a tots aquells que vulguin conèixer més i millor què s’entén per vocació i vocacions en l’ Església actual.

A través dels diferents capítols s’abordaran entre altres qüestions la diferència entre vocació i vocacions, el sentit de la pastoral juvenil vocacional i la cultura vocacional, el perfil de l’animador vocacional o la seva relació amb els itineraris d’educació en la fe.

En el text, en què l’Evangelii Gaudium ha servit d’inspiració, també hi haurà ocasió d’aprofundir sobre el discerniment i l’acompanyament personal o conèixer la manera de treballar des del laïcat, vida consagrada i ministeri sacerdotal.

En cada un dels episodis es fa una presentació del que signifiquen aquestes realitats o qüestions vinculades a la vocació, fent ús d’un llenguatge fàcil i assequible, evitant disquisicions teològiques enrevessades o complicades. Tot el viscut i reflexionat al Sínode dels joves ha servit d’inspiració, i en molts casos, també de guia.

 
«Aquest petit llibre també és un regal per a tu. El donador de tot bé s’ha tornat a servir d’una persona bona i generosa que ha dedicat el seu temps, el seu esforç i el seu bon fer per poder apropar als joves l’experiència de la trobada amb Déu i per proporcionar-te les eines necessàries per realitzar un bon acompanyament i discerniment en la recerca de la seva voluntat «, comparteix Francisco José Pérez Camacho, coordinador d’Animació Vocacional de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, en la presentació del llibre.

Aquest treball, que compta amb el magistral disseny d’Agustín de la Torre per a la portada, és fruit, no només de l’estudi, sinó d’una gran experiència de l’autor acumulada en l’acompanyament de joves, en la formació d’animadors i educadors, i en l’animació de nombrosos cursos sobre l’educació en la fe i la formació en l’acompanyament.

SOBRE L’AUTOR

Jorge J. Reyes Macías (1974). Salesià. Natural de San José del Valle (Cádiz). Llicenciat en Ciències Eclesiàstiques. Llicenciat en Teologia Pastoral. Màster en Pastoral Juvenil i Catequètica. Màster en Acompanyament personal. En l’actualitat realitza el seu ministeri pastoral en el Colegio Mayor Universitario San Juan Bosco, de Sevilla. Coordina l’Itinerari d’Educació en la Fe, forma part de l’Equip de Pastoral Juvenil i de l’Equip d’Animació Vocacional de la província salesiana de Maria Auxiliadora de Sevilla, i és docent al Centre d’Estudis catequètics.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...