Salesians Zaragoza promou ‘Mind RƷvolution’, innovant en educació

17 febrero 2021

Per Salesians Comunicació.

El projecte Midnd RƷvolution va sorgir fa ja tres anys després de detectar, a l’escola, que era molt poc l’alumnat que no es decantava per les branques tecnològiques i científiques en l’etapa de secundària, ja que les troben complicades i poc atractives. El problema s’accentua si se li afegeix una perspectiva de gènere ja que el nombre d’alumnat que opta per una carrera científica tècnica o una especialitat tècnica de FP és molt petit.

Per revertir aquesta situació es va decidir que era necessari treballar àrees tècniques i científiques fora de les aules donant-les a conèixer a l’alumnat d’edats molt primerenques, de manera atractiva, atraient la seva curiositat i oferint-los referents. Per això es va començar a treballar amb alumnat de batxillerat, que en el seu temps lliure, acudien a l’escola, gràcies a la implicació en el projecte del Centre Juvenil Trobada d’Amics, i així, en petits grups realitzaven treballs en equip, on els xavals podien dedicar temps a pensar i reflexionar, cosa que en ciència, de vegades en classe no es fa, arribant molt més enllà del que els mateixos professors podien imaginar per la seva edat.

Aquest projecte va comptar en els seus inicis amb l’empresa multinacional BSH molt involucrada en fomentar la innovació en els més joves. Actualment el projecte ha anat creixent unint-se a ell empreses i institucions com:  Inycom, HMY, EEAD, Delegació d’Aragó del CSIC, incluCiencia, Instituto CarboquimicaFundación Española para la Ciencia y la Tecnología, i continua obert a moltes més. Els interessats poden inscriure a través del lloc web de MindRƷvolution

Les activitats de MindRƷvolution inclouen la realització de maletes científiques que permeten la divulgació en centres que no reuneixen les instal·lacions necessàries o no tenen materials o coneixements científics per realitzar-les, proporcionant monitors i personal voluntari procedent de les empreses involucrades en el projecte.

Els alumnes de batxillerat i FP col·laboren junts per dissenyar dispositius reals que donin resposta a reptes tecnològics. Amb això es promou el diàleg, la cooperació, el treball en equip i la recerca de solucions imaginatives. Finalment es construeixen els prototips amb el suport tècnic dels seus professors i dels tècnics de l’empresa. Molts d’aquests treballs són projectes finals d’etapa en els seus graus formatius.

Més col·legis i professionals podrien unir-se al projecte, unint esforços perquè sorgeixin vocacions científiques i tecnològiques en els nostres infants i especialment en les nenes, que vegin que aquest pot ser el seu futur i així, tenir suficients científiques i tecnòlogues en les properes generacions.

La iniciativa ha estat recolzada econòmicament pel Ministeri de Ciència i Innovació dins de la Convocatòria d’ajudes per al Foment de la Cultura Científica, Tecnològica i de la Innovació

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...