Salesians Zaragoza posa en marxa la iniciativa solidària FamilyBooth

8 abril 2021

El 25 de març alumnes de Salesians Zaragoza van finalitzar la instal·lació de la iniciativa solidària ‘Family Booth’. El projecte va ser presentat a la XXXIV edició del Premi Nacional Don Bosco de Recerca i Innovació Tecnològica, quedant finalista en la categoria de Tecnologies Industrials.

La idea original i el seu desenvolupament ha estat a càrrec de Sofía Bascuas, Roque Fernández i Andrés Yubero, alumnes de segon de Batxillerat, tutoritzats per la seva professora Natalia González. Sensibilitzats per l’actual realitat que estan vivint moltes persones grans que no poden rebre el suport dels seus éssers estimats han dedicat temps als seus estudis i la seva vida personal per ajudar els nostres avis en el seu dia a dia. El seu primer contacte amb la Residència La Romareda, propera a l’escola, va ser al novembre. Una de les seves treballadores ens explicava per telèfon la terrible situació d’aïllament que els seus residents estaven vivint.

Els tres formen part activa del programa Mind Revolution que posa en contacte els alumnes participants amb empreses aragoneses. A una d’elles, Inycom, van demanar col·laboració per fer-ho. Aquesta empresa els ha proporcionat els materials per a la construcció del prototip, a més del suport i acompanyament necessaris durant la realització d’aquest.

Després de moltes hores invertides i d’una llarga espera, per la impossibilitat d’entrar a la residència, ha estat possible comprovar, amb gran èxit, el bon funcionament i utilitat del Family Booth, la cabina familiar. «Va ser un moment molt emotiu que els joves portaran sempre en el seu record i que conclou una iniciativa de gran rellevància social».

FamilyBooth

Des del començament de la pandèmia, i a causa de l’aïllament social que s’ha instal·lat en tots els àmbits de la nostra societat, les comunicacions per videoconferència han augmentat de forma exponencial. Pràcticament totes les empreses i institucions les han integrat diàriament en les seves línies de treball. També les famílies i els amics han usat diferents plataformes per comunicar-se i poder veure al menys virtualment. En aquest escenari, les persones més afectades i perjudicades per la crisi sanitària, han estat els nostres avis. D’una banda, són tecnològicament més febles, la seva destresa amb les noves tecnologies és ínfima i la majoria no sap utilitzar les plataformes de comunicació «visual», no sent capaços de reconèixer als seus éssers estimats a través de la pantalla. De l’altra, ha estat la població més aïllada aquest últim any, ja que han hagut de ser més curosos amb la malaltia, per la seva edat.

Aquest projecte solidari neix del desig d’oferir una forma de comunicació senzilla, propera, privada i fàcil d’utilitzar. L’usuari se sent segur «dins» de la cabina de telèfon. Per la gent gran representa un record de la seva infància, ofereix un marc de comunicació reconegut, dóna seguretat i reconforta l’usuari.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...